Pravosuđe je na dobrom putu

Izvor: B92, 14.Nov.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pravosuđe je na dobrom putu"

Kragujevac -- Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da je srpsko pravosuđe na dobrom putu da ostvari ciljeve reformi započetih pre dve godine.

"Ciljevi koje smo tada postavili su efikasnost sprskog pravosuđa, intenziviranje borbe protiv organizovanog kriminala i kriminala uopšte", kazala je Malovićeva novinarima posle radnog sastanka sa sudijama Apelacionog suda u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve godine nakon reforme pravosuđa je pravi momenat za sagledavanje rezultata i pojednačnog rada sudija i sudova uopšteno.

"Veliko mi je zadovoljstvo kada pogledam izveštaje o radu koji govore o tome da se mnogo efikasnije postupalo. Naravno da na tome ne treba stati, nego treba ići dalje", rekla je Malović.

Ona je danas održala radni sastanak sa sudijama i vršiocima funkcije predsednika sudova sa teritorije Apelacionog suda u Kragujevcu.

Sastanku koji je bio zatvoren za medije pristustvovala je i predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović.

Malović je navela da je sastanak u Kragujevcu imao cilj da se sagleda gde se još više može raditi ne bi li srpsko pravosuđe odgovorilo osnovnom cilju, a to je da građani Srbije budu zadovoljni njegovim radom i da svoja prava mogu da ostvaruju efikasno.

"Duboko sam uverena da ćemo smanjenjem broja predstavki Evropskom sudu za ljudska prava doprineti da građani Srbije budu zadovoljniji", rekla je Malović.

Ona je kazala da se uvećava broj predstavki Evropskom sudu, ali da to ne treba sagledavati samo kroz to da li su sudovi efikasni ili nisu, već da postoji svest građana da mogu da se obraćaju Evropskom sudu za ljudska prava.

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović je rekla novinarima nakon sastanka da pri tom sudu postoji posebna služba koja prati pritužbe građana i da je obaveza svih predsednika sudova da se na pritužbe građana detaljno izjasne i da im kažu da li je pritužba osnovana ili nije.

Ona je dodala da je potrebno da se više govori o ujednačavanju sudske prakse na nivou svojh apelacionih sudova i da se podigne nivo saradnje tih sudova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na dobrom putu ka reformi pravosudja

Izvor: NaDlanu.com, 14.Nov.2011

KRAGUJEVAC, 14. novembra 2011. (Beta) - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je u ponedeljak u Kragujevcu da je Srbija na dobrom putu da ostvari osnovne ciljeve koje je postavila za punu primenu reforme pravosudja... KRAGUJEVAC, 14. novembra 2011. (Beta) - Ministarka pravde Snežana Malović...

Nastavak na NaDlanu.com...

Malović: Sudovi rade dobro

Izvor: S media, 14.Nov.2011

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da je srpsko pravosuđe na dobrom putu da ostvari ciljeve reformi započetih pre dve godine..."Ciljevi koje smo tada postavili su efikasnost sprskog pravosuđa, intenziviranje borbe protiv organizovanog kriminala i kriminala uopšte", kazala je Malovićeva...

Nastavak na S media...

Reforma pravosuđa na dobrom putu

Izvor: RTS, 14.Nov.2011

Srbija je na dobrom putu da ostvari osnovne ciljeve koji bi doprineli punoj reformi pravosuđa, rekla je ministarka pravde Snežana Malović...Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da je Srbija na dobrom putu da ostvari osnovne ciljeve koje je postavila za punu primenu reforme pravosuđa..."Ciljevi...

Nastavak na RTS...

Ministarka: Pravosuđe je na dobrom putu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2011

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da je srpsko pravosuđe na dobrom putu da ostvari ciljeve reformi započetih pre dve godine..."Ciljevi koje smo tada postavili su efikasnost sprskog pravosuđa, intenziviranje borbe protiv organizovanog kriminala i kriminala uopšte", rekla je Malovićeva...Prema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.