Pozlilo jednom od radnika Šumadije

Izvor: NaDlanu.com, 15.Jul.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozlilo jednom od radnika Šumadije

KRAGUJEVAC, 11. jula 2012. (Beta) - Jednom od šestorice radnika sa invaliditetom kragujevačke "Šumadije" koji štrajkuju gladju u sredu je pozlilo i prebačen je u bolnicu da primi infuziju, rečeno je agenciji Beta u sindikatu te firme.

KRAGUJEVAC, 11. jula 2012. (Beta) - Jednom od šestorice radnika sa invaliditetom kragujevačke "Šumadije" koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << štrajkuju gladju u sredu je pozlilo i prebačen je u bolnicu da primi infuziju, rečeno je agenciji Beta u sindikatu te firme.Prema rečima predsednika sindikata Dejana Markovića, zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog radnika intervenisala je ekipa Hitne pomoći i on je prevezen u bolnicu.Radnici "Šumadije" koji od utorka štrajkuju gladju, uzimaju samo vodu i sokove. Oni na taj način protestuju zbog neisplaćenih zarada.U preduzeću je zaposleno 86 radnika medju kojima je 51 sa invaliditetom.Radnici "Šumadije" su od marta ove godine dva puta štrajkovali, a u junu je imenovan novi direktor. Zaposleni su na minimalcu, a poslednji put su primili po 6.000 dinara.Poslodavac radnicima duguje pet i po zarada, a država nije uplatila novac za tri i po zarade za refundaciju 50 odsto zarade zaposlenih sa invaliditetom.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.