Povelja o bratimljenju rezervnih vojnih starešina Kragujevca i Tetova

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Apr.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povelja o bratimljenju rezervnih vojnih starešina Kragujevca i Tetova

Predstavnici gradskih organizacija rezervnih vojnih starešina Kragujevca i Tetova iz Repubike Makedonije potpisali su danas Povelju o bratimljenju. To je, kako se čulo, rezultat dugogodišnje saradnje koja datira još iz perioda nekadašnje SFRJ.

Danas smo, kazao je Zoran Savić sekretar gradske organizacije rezervnih vojnih starešina Kragujevca - koja okuplja preko 2000 članova, ozvaničili saradnju u nameri da je u narednom periodu podignemo na viši nivo. Ovo je prva međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Povelja o saradnji, a do sada su slične Povelje potpisane sa organizacijama rezevnih vojnih starešina iz Bora i Nove Varoši.

Obraćajući se u ime rezervnih vojnih oficira Republike Makedonije predsednik organizacije Đorđe Malkovski je rekao da njihova organizacija broji blizu 10 000 članova i da ima izuzetno dobru saradnju sa organizacijama rezervnih vojnih oficira zemalja članica NATO - a, tako da učestvuju svim aktivnostima. Imamo izvanrednu saradnju sa Generalštabom Armije Makedonije i sa našim Ministarstvom odbrane. Očekujem da Povelja o bratimljenju bude početak dobre saradnje i očekujemo da naši pobratimi iz Kragujevca uzmu aktivnije učešće u brojnim aktivnostima koje organizujemo kao što su vežbe gađanja, marševi i tribine - kazao je Malkovski.

Inače, potpisivanju Povelje o bratimljenju prethodio je prijem koji je za goste u ime grada Kragujevca organizovao Edis Durgutović pomoćnik gradonačelnika za unapređenje ljudskih i manjinskih prava i saradnju sa udruženjima. Organizacija rezervnih vojnih starešina je udruženje od nacionalnog interesa za bezbednost zemlje i izuzetno je važno za grad Kragujevac. Zbog toga, grad Kragujevac radu i aktivnostima tog udruženja pruža svaki vid podrške za realizaciju ovakvih i sličnih projekata - nagalasio je Durgutović. Potpisivanje ove Povelje biće još jedna tačka koja spaja dva bratska naroda Srbije i Makedonije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.