Izvor: Radio 021, 09.Okt.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodici savetnika u Elektrodistribuciji otpisali milionski dug za struju

Porodici Gorana Kovačevića, poslanika i savetnika u Elektrodistribuciji "Centar" u Kragujevcu otpisan je dug od 1.623.709 dinara, i to pošto je postavljen na funkciju savetnika.

Kako saznaje Blic, reč je o dugovanju koje je napravljeno pre nego što je Kovačević postao visoki funkcioner SNS i Elektrodistribucije.

Dug je napravljen na brojilu njegovog pokojnog dede po majci Pavla Nešovića, i to na adresi na kojoj je Kovačević prijavljen. Pokriće za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su našli u sudskoj odluci kojom je Stojana Kovačević, jedna od naslednica Nešovića, u parnici dokazala da nije jedini suvlasnik tog brojila, već da su to sa njom još četvoro rođaka.

Sud je konstatovao da svi oni solidarno treba da odgovaraju za dugove, odnosno da Elektrodistribucija treba da pokrene novi postupak protiv svih naslednika, piše Blic.

Umesto da to uradi, novo rukovodstvo na čelu sa Sanjom Tucaković, čiji je savetnik Goran Kovačević, koristi ovu odluku za otpis duga koji nije zastareo.

Na tom strujomeru postojalo je još jedno dugovanje od 755.773 dinara, koje je reprogramirano bez kamate od 196.394 dinara.

Iz službe za informisanje "EPS DIstribucija" potvrdili su da je dug otpisan.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SKANDAL: DOK GRAĐANIMA SEKU STRUJU... Kragujevačka Elektrodistribucija porodici svog savetnika OTPISALA MILIONSKI DUG ZA STRUJU

Izvor: Blic, 09.Okt.2019

Dok se građanima seče struja za neplaćenih nekoliko hiljada dinara, porodici Gorana Kovačevića, poslanika i savetnika u Elektrodistribuciji "Centar" u Kragujevcu, otpisan je dug od 1.623.709 dinara, i to pošto je postavljen na funkciju u Elektrodistribuciji, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.