Poraz odbojkaša Radničkog u Ljigu

Izvor: KGsport.info, 22.Jan.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz odbojkaša Radničkog u Ljigu

Posle velike borbe u četiri seta, odbojkaši kragujevačkog Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Spartaka u Ljigu sa 1:3 (20:25, 25:20, 25:27, 25:21), u okviru 13. kola Super lige Srbije.
Kragujevčani nisu opravdali epitet favorita u duelu sa Ljižanima, koji su se revanširali svom protivniku za poraz od 0:3 u „Jezeru“ pre nešto više od dva meseca. Prevagu je odneo bolji servis odbojkaša Spartaka, koji su ubeležili ukupno deset as poena, a bili su znatno sigurniji i >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << na prijemu.
Vidno motivisani Ljižani su furiozno startovali i nakon dva uzastopna bloka Aleksića i asa Gajevića došli do vođstva od 8:3. Posle tehničkog-tajm auta domaći su poveli sa maksimalnih „plus devet“ (14:5) i tako nagovestili konačan ishod uvodne deonice. Kragujevčani su uspeli da se približe na 21:17, ali nisu imali snage za nešto više, pa je domaćin rešio ovaj set u svoju korist rezultatom 25:20.
Početak drugog seta obilovao je rezultatskim oscilacijama. Stevanović i Goić zadavali su puno problema Ljižanima, koji su odolevali sve do samog finiša ove deonice, kada je Radnički sa posle blokova Radivojevića i Goića, na šta se uspešnim napadom nadovezao Stevanović, poveo sa 23:19. Ubrzo su Kragujevčani došli do četiri set lopte i već su prvu realizovali nakon dobrog bloka Pejčića.
I na startu trećeg seta ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve dok domaći tim nije preuzeo kontrolu nad rezultatom koju je držao do samog finiša ove deonice, kada su gosti serijom od tri vezana poena uspeli da dođu do izjednačenja (20:20), a potom, zahvaljujući nezaustavljivom Stevanoviću, i do dva poena prednosti (23:21). Činilo se tada da je Radnički na dobrom putu da dođe do potpunog preokreta, ali tako nisu mislili Aleksić, Gajević i Đorđević. Ovaj trio uspeo je da zaustavi nalet Šumadinaca i obezbedi svom timu novo vođstvo u setovima.
U četvrtom setu delovalo je kao da su Kragujevčani ostali bez daha posle uzbudljivog trećeg seta. Sjajni Stevanović počeo je da gubi snagu, a u redovima Radničkog nije bilo igrača koji bi mogao da ga odmeni. Tek nakon tehničkog tajm-auta probudio se Nikola Goić i uspeo da razmrda svoju ekipu, koja je uspela da se primakne na samo poen zaostatka (17:16). Skupili su izabranici trenera Marinkovića poslednje atome snage i nakon dva uspešna bloka Milana Krstića došli do preokreta i vođstva od 19:18. Međutim, domaći na servis Đorđevića uspevaju da vežu dva poena i ponovo dođu do prednosti od 22:20. Nažalost, Kragujevčani nisu imali snage za još jedan brejk, pa su se na kraju odbojkaši Spartaka radovali četvrtoj pobedi u sezoni.
Vladan Đorđević predvodio je kvartet dvocifrenih igrača u ekipi Spartaka sa 18 osvojenih poena. Uz rame su mu bili Aleksić sa 16 i Gajević sa 15 poena, dok je Milovanović doprineo pobedi svog tima sa 13 osvojenih poena.
Na drugoj strani, Nemanja Stevanović bio je ubedljivo najbolji akter u gostujućoj ekipi sa 23 poena. Daleko iza njega po učinku našao se Nikola Goić sa 13 osvojenih poena.
Bio je ovo drugi uzastopni poraz Kragujevčana od početka godine. Četa Bojana Marinkovića trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli sa 17 bodova, a u narednom kolu očekuje je duel sa drugoplasiranim Novim Pazarom u „Jezeru“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.