Položeni venci kraj spomenika Plazibat Anti

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Okt.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci kraj spomenika Plazibat Anti

Kraj spomenika Plazibat Anti, revolucionara koji je pogunuo u borbama za oslobođenje Kragujevca u oktobru 1944. godine, vence su položili predstavnici lokalne samouprave, SUBNOR-a i političkih stranaka.

Grad Kragujevac se seća svih onih koji su u borbi za oslobođenje položili živote na braniku otadžbine. Sa dužnom pažnjom i pijetetom negujemo sećanja na heroje, klanjamo se njihovom junaštvu i kao grad stradalnik šaljemo poruku mira da se nikad ne zaboravi, rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Gordana Damnjanović, član Gradskog veća.

Revolucionar Ante Plazibat, rođen u Dalmaciji 1914. godine, bio je jedan od prvih heroja koji je poginuo u borbi za oslobođenje Kragujevca od nemačkog okupatora. Stradao je 20. oktobra 1944. godine nedaleko od mesta gde je sahranjen u ulici Kralja Milana IV, gde mu je osnovna organizacija Narodnooslobodilačkog rata podigla spomenik 1964. godine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Obeležen Dan oslobođenja Kragujevca

Izvor: Kragujevac.rs, 21.Okt.2018, 14:54

Na današnji dan 1944. godine oslobođen je grad Kragujevac. U čast oslobodilaca Kragujevca, kraj Spomen obeležja herojima i borcima kod Krsta, delegacija grada Kragujevca, predstavnici SUBNOR-a Kragujevca i Šumadije, političkih partija, udruženja boraca i članovi porodica poginulih položili su...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.