Pola veka Radio Kragujevca

Izvor: RTS, 14.Jan.2020, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola veka Radio Kragujevca

Radio Kragujevac 18. januara obeležava 50 godina rada. Stanica bogate produkcije i ugleda, decenijama prati razvoj grada, a zbog raznovrsnosti programa postala je sinonim informisanja u Šumadiji.
Punih pet decenija program je povezivao ljude i događaje. Kvalitet je decenijama potvrđivan nagradama, kolektivnim i pojedinačnim.
 Otvaranje Radija u Kragujevcu 1970. godine imalo je ogroman društveni, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politički, kulturni značaj, jer su u to vreme, samo veliki gradovi SFRJ emitovali radijski program.
Informisanje u Kragujevcu 1970. godine bilo je oslonjeno na nedeljni list Svetlost, list kragujevačkih studenata, šest fabričkih listova, tri stalna časopisa i druge publikacije.
 Grad je dobio i radio, i na taj način, bolje informisanje o svim zbivanjima. Radio Kragujevac „zatalasao" je svoj program pre pola veka, najboljim kadrovima, oskudnom tehnikom i sa mnogo entuzijazma.
 Radio Kragujevac je kasnije dobio još jedan program - „Drugu boju", a od 21. oktobra 1996. godine televizijski kanal i internet platformu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.