Pokret Kreni-promeni predaje na zahtjev da se trudnicama u Novom Pazaru omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali

Izvor: SandzakPress.net, 07.Feb.2024, 13:12

Pokret Kreni-promeni predaje na zahtjev da se trudnicama u Novom Pazaru omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali

Izvršna direktorka pokreta Kreni-promeni Marina Pavlić izjavila je da će 7. februara predstavnici tog pokreta Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu predati zahtev da se trudnicama omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali, a zahteve će predati i porodilištima širom Srbije. Pavlić je rekla novinarima da će zahtevi danas biti predati na 20 lokacija širom Srbije, među kojima su Novi Pazar, Kragujevac, Čačak, Sombor, Novi Sad, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << kao i u tri porodilišta u Beogradu – Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Bolnici za ginekologiju i akušerstvo “Dragiše Mišovića” i porodilištu Zemunske bolnice. Ona je rekla da je 194.000 građana na platformi Kreni-promeni potpisalo peticiju kojom zahtevaju od Ministarstva zdravlja da se u porodilištima u Srbiji omogući besplatna pratnja mamama u porođajnoj sali po uzoru na pozitivne prakse iz regiona i sveta. Pavlić je rekla da se pokretu Kreni-promeni javilo 800 građana koji žele da predaju zahteve. “Volja građana je velika da se ti zahtevi usvoje”, rekla je ona. Pokret Kreni-promeni je 23. januara Ministarstvu zdravlja predao potpise, a odgovor je bio da podržava inicijativu da se porodiljama omogući pratnja na porođaju. Izvor FoNet The post Pokret Kreni-promeni predaje na zahtjev da se trudnicama u Novom Pazaru omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Opštoj bolnici u Novom Pazaru predat zahtev za pratioce na porođajima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2024

Pokret Kreni-promeni i nekoliko potpisnica inicijative, predali su danas zahtev Opštoj bolnici u Novom Pazaru da se trudnicama omogući besplatna pratnja u porođajnoj sali.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.