Počinju pripremne utakmice

Izvor: KGsport.info, 24.Avg.2011, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju pripremne utakmice

Dvadesetak dana nakon okupljanja tima, strateg KK Radnički Miroslav Muta Nikolić, imaće priliku da svoje izabranike vidi na delu u seriji pripremnih utakmica.
Prva provera očekuje Kragujevčane pred, nadamo se  ispunjenom,  dvoranom ' Jezero ', već u subotu 27. avgusta protiv Metalca iz Valjeva. Ulaz će biti besplatan. Biće to priliak za sve ljubitelje košarke u Kragujevcu da po prvi put na delu vide sva pojačanja koja su u minulom perodu pristigla u KK Radnički. Sa prve provere >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << će opravdano izostati Stefan Birčević  i Anton Gadeforš, koji su zbog obaveza u reprezentativnim selekcijama dobili nekoliko dana odmora, ali i povređeni Strahinja Stojačić i najnovije pojačanje na centarskoj poziciji, Amerikanac Dejvid Sajmon, koji pristiže u Kragujevac u ponedeljak 29.avgusta.
U sredu, 31. avgusta u hali 'Jezero' od 18h Kragujevčani će odmeriti snage sa  ukrajinskim vicešampionom Donjeckom našeg Saše Obradovića, ekipom u kojoj igra Majkl Li, čovek koji je upravo iz Radničkog došao u Donjeck.
U petak 2.septembra, u Beogradu će se sastati KK Radnički i ekipa Jeniseja iz Krasnodara, koju predvodi bivši trener Hemofarma, Crvene Zvezde i  pomoćni trener Svetislava Pešića u A reprezentaciji na EP u Turskoj 2001. i SP u Indijanapolisu 2002. godine, Stevan Karadžić, kada su osvojena dva zlata.
Subota, 3. septembar, rezervisana je za gostovanje Metalcu u Valjevu, 6. ili 7. septembra se ide u Vršac na duel sa ekipom Hemofarma. Od 10. septembra Radnički učestvuje na turniru ' Mariofil Džidić ' u Mostaru, gde će odmeriti snage sa ekipom Zrinjskog, zatim, tu će biti i KK Budućnost i KK Široki Brijeg.
Po povratku, 16. i 17. septembra je turnir u Kraljevu, a poslednjeg dana spetembra i 1. oktobra Kragujevčani će učestvovati na memorijalnom turniru sportskih prijatelja iz Novog Sada, zajedno sa domaćinom Vojvodinom, Hemofarmom i još jednim NLB ligašem.
Za kraj pripremnog perioda zakazana je najatraktivnija provera pred kragujevačkom publikom, utakmica sa prvakom Evrope Panatinaikosom, koja predstavlja poseban događaj za grad Kragujevac i ponovno druženje velikih prijatelja,  naboljeg evropskog trenera Željka Obradovića i Mute Nikolića, njegovog pomoćnika iz Barselone 1997.  i Atine 1998.  kada je reprezentacija osvojila evropsko i svetsko zlato.
Da podsetimo, KK Radnički prvu utakmicu NLB lige igra 8. oktobra, u hali 'Jezero', protiv zagrebačke Cibone.
slika: kkradnicki.rs

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Košarka: Prva provera bez reprezentativaca

Izvor: Šumadija Press, 25.Avg.2011, 12:07

Preksutrašnji (subota, 27. avgust) prijateljski meč protiv Metalca iz Valjeva biće prva prilika da kragujevački ljubitelji košarke vide tim koji popularni Miroslav-Muta Nikolić priprema za predstojeću plovidbu po Jadranu.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.