Počeo međunarodni velemajstorski turnir u Kragujevcu

Izvor: Sportske.net, 28.Apr.2019, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo međunarodni velemajstorski turnir u Kragujevcu

„Memorijal Miodrag Milićević Milićko“ u znak sećanja na legendarnog šahistu Radničkog otvoren danas u Kragujevcu.

Prvi velemajstorski turnir u sećanje na dugogodišnjeg kragujevačkog šahistu i privrednika Miodraga Milićevića Milićka, otvoren je danas u hotelu „Industrial“ u Kragujevcu.

Na otvaranju turnira govorio je Obren Ćetković, predsednik Šahovskog kluba „Radnički Vodovod“.



„Milićko nas je  okupljao skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šest decenija i kao trinaestrostruki šahovski šampion Kragujevca i kao vrsni privrednik i sportski funkcioner. Njegova radna biografija ispisana je istinoljubivošću i prezirom prema laži, slobodoumljem i borbom pritiv nasilja, podrškom stručnosti i kreativnosti, i žestokim otporom prema neradu, površnosti i neodgovornosti.“


U ime porodice prisutne je pozdravila Katarina Milićević, njegova kći, koja je nabrojala četiri Milićkove ljubavi u koje je sebe nesebično ulagao: grad Kragujevac, klub „Radnički“,  fabriku „Zastava“ i porodicu. Pročitala je pismo kragujevačkog velemajstora Dragana Barlova, koji živi u Španiji, i koji je podsetio na podršku koju je od Milićevića imao od samog početka svoje šahovske karijere.

Uručene su nagrade Janku Radoviću, najboljem mladom šahisti Kragujevca i Zoranu Novoselskom za pedesetogodišnju saradnju sa Milićevićem.

Simbolično su Obren Ćetković i Katarina Milićević povukli prve poteze na otvaranju turnira, na kojem će se, do 4. maja, takmičiti šahisti iz šest zemalja: Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Jermenije, Turske, Crne Gore i Srbije. Sve partije biće prenošene direktno na internetu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.