Počela isplata radnika R.Mitrović

Izvor: B92, 27.Apr.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata radnika "R.Mitrović"

Kragujevac -- U Skupštini grada Kragujevca počela isplata po 30.000 dinara bivšim radnicima preduzeća "Ratko Mitrović", koji su protestvovali i štrajkovali glađu.

Bivši radnici tog građevinskog preduzeća štrajkovali su jer su zahtevali da im se isplate zaostale zarade za više od dve godine. U mešuvremenu, većinskom vlasniku tog preduzeća Dragoljubu Pantiću određen je pritvor.

Novac se radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isplaćuje preko Centra za socijalni rad, kako je juče i dogovoreno kada su građevinari protestvovali ispred opštine.

Novac koji grad daje predstavlja dugovanje opštine prema preduzeću "Ratko Mitrović" za ranije izvršene radove.

Istovremeno u Višem sudu u Kragujevcu odredjen je pritvor većinskom vlasniku "Ratka Mitrovića" Dragoljubu Pantiću, kao i još dvojici njegovih saradnika Jovanu Pantiću, koji je njegov sin, i Mersadu H, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Policija je ranije saopštila da postoji osnovana sumnja da su oni u protekle dve godine, po prethodnom dogovoru, na ime fiktivnog duga, nepokretnosti (betonjerka, menza i još 12 objekata) i pokretnu imovinu građevinskog preduzeća "Ratko Mitroivć" preneli u vlasništvo privatnog preduzeća "Neimar1985".

Na taj način oštetili su preduzeće "Ratko Mitrović" za oko 1,3 miliona evra i doveli ga u stečaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.