Počela akcija “Hoćemo li u školu“

Izvor: Kragujevac.rs, 29.Mar.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela akcija “Hoćemo li u školu“

Na adrese 1.700 porodica budućih đaka prvaka sa teritorije grada Kragujevca, ovih dana će stići čestitka gradonačelnika Radomira Nikolića, za jedan od najvažnijih koraka u životu, polazak u prvi razred.

Akcija lokalne samouprave pod nazivom “Hoćemo li u školu“ već devetu godinu zaredom raduje mališane, buduće prvake i njihove roditelje, dostavljajući im na kućnu adresu čestitku gradonačelnika i izvod iz matične knjige rođenih, koji je potreban za upis u prvi razred >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << osnovne škole.

Polazak u školu je jedan od najlepših i najrećnijih trenutaka za svaku porodicu. Ovom akcijom, koja traje od 2008. godine, lokalna samouprava na simboličan način želi da pokaže brigu za roditelje i njihove prvake. Čestitke će biti poslate sledeće nedelje, tako da roditelji budućih prvaka nemaju razloga da dolaze, i samim tim imaju obavezu manje kada je u pitanju priprema za polazak u školu, kazala je Slađana Radisavljević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i nadzor nad investicijama.

Autor crteža koji od 2008. krasi čestitku je Maša Mitrović, tadašnji predškolac, a danas je učenik završnog razreda osnovne škole.

Kada sam crtala nisam očekivala da će moj crtež toliko dugo da se šalje đacima. Mislila sam da će takvu čestitiku 2008. godine dobiti samo moji vršnjaci. Drago mi je da moj crtež i dalje raduje mališane, rekla je Maša Mitrović, učenica osmog razreda Osnovne škole Radoje Domanović.  

Akciju je, kao i svake godine, lokalna samouprava sprovela u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevca koja je obezbedila neophodne podatke o broju i adresama budućih prvaka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.