Pobeda ravna porazu, Duško Milić podneo ostavku

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Jun.2011, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda ravna porazu, Duško Milić podneo ostavku

Srbija - Hrvatska 31:30 (15:15)

Kragujevac.– Dvorana: Jezero. Gledalaca: 1.000. Sudije: Din i Dinu (Rumunija). Sedmerci: Srbija 3 (1), Hrvatska 4 (3). Isključenja: Srbija 6, Hrvatska 4 minuta.
SRBIJA: Tatalović (1 odbrana), Nikolić 2, Krpež 3, Lekić 7, Števin 3, Damnjanović 5, Đerić, Trifunović, Pop–Lazić 7, Luković, Čolić(šest odbrana, sedmerac), >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Cvijić 1, Živković 1, Nišavić, Liščević, Bartošić 2.
HRVATSKA: Grubišić (5 odbrana, sedmerac), Žderić (sedmerac), Jelčić (5 odbrana), Kiridžić, Tatari 5, Kožnjak, Golubić 2, Šerić, Gaće, Pušica 1, Horvat 5, Franić 6(2), Penezić 8, Zebić 1, Milanović – Litre 2, Džono.
Igrač utakmice: Slađana Pop – Lazić (Srbija)
Semafor: 2:0 (2), 2:6 (10), 7:7 (15), 12:13 (24), 21:18 (37), 23:20 (41), 24:24 (46), 30:28 (57)
Pobeda! Ali uzaludna. Srpkinje su bile bolje od Hrvatica 31:30 (15:15). Žikovićeva, Trifunovićeva, PopLazićeva, Lukovićeva i ostale umesto da se kale na velikom takmičenju Svetsko prvenstvo i Brazil gledaće samo na televiziji. Već je četvrti put za redom kako naše reprezentacije neće biti na planetarnim smotrama, a proći će ukupno deset da nas svet ugleda na tom takmičenju. Da, 2013. nam je tamo mesto zagarantovano – domaćini smo.
Dotle, mnogo šta mora da se promeni u poimanju svih odreda struktura, pa do samih igračica, da se više ne brukamo. Prvi potez je povukao selektor Duško Milić, ispunivši obećanje dato još posle prve utakmice sa Hrvaticama i debakla u Varaždinu prošle nedelje podnošenjem ostavke. Sad je red na ostale.
Još posle tog prvog susreta i pobede Canjugine čete 36:25 bilo je jasno kao dan da je za Srbiju put u Brazil nemoguća misija.
A, u Kragujevcu su Lekićeva i ekipa počele sa 2:0, a Hrvatice hladne kao špricer, sledi kontraudar od 6:0. Srbija ravno osam minuta bez gola. Ponovo su na površinu isplivale neke slabosti, dekoncentracija, greške, činjenicva da nema raspoloženog beka koji bi ispratio zamisli već preumorne Andree Lekić...
A, protivnice su samo strpljivo to koristile. Canjuga nije ništa menjao skoro ceo meč, udarna bekovska linija PenezićTatariHorvat je samo školski odrađivala svoj deo i nije se mnogo mučila da drži gol, dva prednosti ili egal.
Kada je Dragana Cvijić u 19. minutu zaradila i drugo isključenje nije mirisalo na dobro. Međutim, ulazak Slađane PopLazić je bio pravo otkrovenje. Do sada se, čini se, zadovoljavala samom činjenicom što je u sastavu, ali je odigrala bez promašaja gotovo do pred kraj meča, a imala je i nekoliko odličnih reakcija u odbrani.
– Čestitala bih Hrvaticama plasman u Brazil. Žao mi je što se ovako nismo borile u Hrvatskoj. Verovatno bi sve bilo drugačije – nije krila razočaranje posle meča PopLazićeva

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.