Pijani vozač zamalo vozio decu na ekskurziju

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani vozač zamalo vozio decu na ekskurziju

Vozač transportnog preduzeća "Rasto turs" V. M. (53) iz Kragujevca umalo da ugrozi život 63 dece petog razreda OŠ "Dositej Obradović" iz Beograda jer je hteo da ih pod dejstvom alkohola vozi na ekskurziju na Divčibare.

Sreća pa procedura pred školsku ekskurziju podrazumeva dolazak policije i proveru tehničkih detalja na vozilu, ali i alko-test za prevoznika. Upravo je tako otkriveno da šofer ima 0,48 promila alkohola u krvi.

Direktorka škole Dragana Vukosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << objašnjava da se oseća grozno i da u svojoj karijeri dugoj 30 godina nije doživela ovako nešto. "Zna se da vozi decu, mora da ima nula promila alkohola u krvi. Žao mi je što je sve ispalo ovako jer smo sve radili po zakonu i proceduri. Svakako ćemo se žaliti agenciji "Luksim travel", preko koje smo uplatili aranžman, a postoji mogućnost i da ih tužimo", rekla je ona za "Kurir" i dodala da su deca, ipak, krenula put Divčibara.

Gorica Stojanović, vlasnica transportnog preduzeća "Rasto turs", kaže da vozač kod njih nije stalno zaposlen i da više ne žele da ga vide.

"Pod depresijom sam zbog ove priče. Mi smo firma koja radi 25 godina i nikad nismo imali nikakav propust. Vozač me je ujutro zvao i rekao mi da je "duvao", da je popio pivo prethodno veče na proslavi. Nisam mogla da verujem. Povukli smo drugog radnika sa slobodnog dana i zamenili ga. Ne želim više da ga vidim", navela je ona, dok su u agenciji koja ih je unajmila "Luksim travel" dodali da ne snose nikakvu odgovornost i da će razmisliti o budućoj saradnji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pijan hteo da vozi autobus pun dece na Divčibare!

Izvor: Mondo, 30.Maj.2015

Vozač transportnog preduzeća "Rasto turs" V. M. (53) iz Kragujevca umalo da ugrozi život 63 dece petog razreda OŠ "Dositej Obradović" iz Beograda jer je hteo da ih pod dejstvom alkohola vozi na ekskurziju na Divčibare...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Sreća pa procedura pred školsku ekskurziju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.