Izvor: Politika, 18.Jul.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijan vozio putnike od Kragujevca do Batočine

Vozač uhapšen zahvaljujući pozivu prestravljenih putnika, a policija najavljuje mere protiv odgovornih u preduzeću „Autosaobraćaj”

Vožnja za putnike, koji su se preksinoć u 19.30 časova ukrcali u autobus na liniji Kragujevac–Beograd, samo pukom srećom završila se bez težih posledica. Našoj redakciji juče se javila J. S. iz Beograda, jedna od zabrinutih putnica, sa nimalo prijatnim iskustvom. Vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji je primio putnike na autobuskoj stanici u Kragujevcu i vozio ih do Batočine, imao je 1,92 promila alkohola u krvi. Osumnjičeni vozač, Zdravko J. (53), u Batočini je uhapšen, zahvaljujući upornosti prestravljenih putnika, koji su tokom vožnje zvali policiju.

– U prvom trenutku sam mislila da je reč o kondukteru, pošto je čovek cepao karte na ulasku u autobus. Primetila sam da je u vidno alkoholisanom stanju, jer je petljao jezikom i zaudarao na alkohol. Nisam tome pridavala važnost, jer nisam znala da će da sedne za volan. Autobus je bio pun, čak dva su u isto vreme kretala iz Kragujevca. U njemu je bilo i stranaca – priča putnica.

J. S. je prošla u zadnji deo autobusa i sela na jedno od poslednjih mesta, tako da, kako kaže, nije primetila da je osoba, koja je cepala karte zapravo vozač.

– Autobus je od Kragujevca do Batočine sve vreme išao levo-desno. U početku smo mislili da je reč o preticanju, onda smo primetili da su se i drugi putnici uspaničili. Svi su počeli da govore da je vozač pijan. Zato sam pozvala kragujevačku policiju na broj 92. – uznemireno priča J. S.

Onda je, prema rečima naše sagovornice, jedan pribrani čovek otišao i seo do vozača i sve vreme se trudio da ga drži pod kontrolom.

– U jednom trenutku, kada sam pogledala napred između sedišta, videla sam da smo skroz prešli u drugu traku i da nam u susret idu dva automobila. Kako su oni prilazili, on se vratio u desnu traku. Tada smo već bili blizu izlaska na autoput, gde sam videla patrolu saobraćajne policije, koja je greškom zaustavila drugi autobus. Mi smo u međuvremenu skrenuli na ulaz u Batočinu i stigli do autobuske stanice. Policija je tek tada stigla, odnosno kada smo se mi već zaustavili. Alko testom su utvrdili da je vozač imao 1,92 promila alkohola u krvi i priveli su ga – tvrdi putnica.

Posle 15 minuta putnike je preuzeo drugi vozač i bezbedno ih prevezao do Beograda.

–Zaprepašćujuće je što mislim da su njegove kolege na autobuskoj stanici u Kragujevcu znale da je pod dejstvom alkohola i što su mu dozvolile da sedne za volan. Kivni smo bili i na policiju, koja nas je upućivala na druge brojeve telefona, umesto da odmah alarmira patrolu – napominje ova putnica.

Kragujevačka policija je u toku jučerašnjeg dana saopštila da će protiv odgovornog lica u preduzeću „Autosaobraćaj” u Kragujevcu, kao i protiv vozača Zdravka J. (53), biti preduzete sve zakonom predviđene mere, jer je vozač pod vidnim dejstvom alkohola upravljao autobusom punim putnika, na relaciji Kragujevac–Beograd.

D. Vukosavljević

objavljeno: 19.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.