Peticija za opoziv Zukorlića

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za opoziv Zukorlića

Akademik Dušan Teodorović, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, i prof. dr Ljiljana Mijatović, sa Univerziteta u Kragujevcu, pokrenuli su peticiju za opoziv Muamera Zukorlića AKADEMIK Dušan Teodorović, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, i prof. dr Ljiljana Mijatović, sa Univerziteta u Kragujevcu, pokrenuli su peticiju za opoziv Muamera Zukorlića s mesta predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbije. Za nekoliko sati, na sajtu peticije24.com ovu inicijativu podržalo je više od 200 ljudi, među kojima je i nekoliko profesora univerziteta. - Naša ideja je da peticiju potpisuju ljudi koji rade u nauci i nastavi, ali i svi građani koji žele da Srbija bude moderna evropska zemlja - kaže, za "Novosti", akademik Teodorović. - Zukorlićevo imenovanje je uvreda, jer je on vaspitan i obrazovan na dogmi, a takav čovek nema otvoren um za nova naučna saznanja. Njegovim imenovanjem uvređeni su svi naučnici i građani Srbije. Zato ova odluka treba da bude opozvana, a na čelo Odbora treba da dođe neko drugi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Akademik Teodorović pokrenuo peticiju za smenu Zukorlića

Izvor: Blic, 01.Jul.2016

Predsednik Odbora za visoko obrazovanje SANU Dušan Teodorović pokrenuo je peticiju za opoziv Muamera Zukorlića sa mesta predsednika Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine Srbije...Sem Zukorlićeve smene, u peticiji se zahteva i javno izvinjenje Aleksandra Vučića zbog ponižavanja svih građana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.