Pete Gospojinske svečanosti

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Avg.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pete Gospojinske svečanosti

 Od 28.avgusta do 21.septembra u organizaciji Saborne crkve i podršku grada Kragujevca, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva episkopa Šumadijskog gospodina Jovana, biće održane Gospojinske svečanosti. O značaju ove tradicionalne manifestacije i ovogodišnjem programu bilo je reči na današnjoj konferenciji za novinare u Svečanom salonu zgrade Grada.

Pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite kulturne baštine i uređenje grada Slavica Đorđević rekla je da smo iz godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u godinu sve bliži tome da postignemo ono što smo i zamislili na početku a to je da promovišemo i predstavimo hrišćansku veru na najvolji mogući način, da je približimo našim sugrađanima jer smo svesni činjenice da sve ono što je nastalo u našem narodu sve je imalo oslonac i temelj u crkvi. “Najlepša muzika, najlepša umetnost, građevinarstvo sve je nastalo i prošlo kroz crkvu. Ono što želimo da pokažemo kroz ove Gospojinske svečanosti su osnovne vrednosti i dodamo kulturni sadržaj koji neće biti ograničen samo na grad Kragujevac, već da to bude i kulturna ponuda Šumadije“, rekla je Slavica Đorđević. Inače, četvrti put grad Kragujevac aktivno učestvuje u pripremi i realizaciji obeležavanja Gospojinskih svečanosti.Uz učešće ustanova kulture i kragujevačkih škola od ove godine u realizaciju Gospojinskih svečanosti uključili su se i Knjaževsko srpski Teatar, Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević i Gradska turistička organizacija.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.