Izvor: Kragujevac.rs, 01.Nov.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palata pravde u Kragujevcu

Na inicijativu Ministarstva pravde da se u Kragujevcu izgradi jedan objekat u kome će biti objedinjeni svi sudovi i tužilaštva, Grad Kragujevac je na poslednjoj sednici Skupštine doneo odluku da se za ove namene ustupi lokacija površine oko 2 ha kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Projekat još nije urađen, ali se zna da će ga raditi firma “Mašinoprojekat“ iz Beograda, dok će kragujevački “Urbanizam“ biti zadužen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za urbanističke uslove.

Izgradnjom Palate pravde gradu će ostati kapitalni objekti, posebno zgrada Suda, koja treba da dobije drugu namenu.

Na  lokaciji iza Pravnog i Ekonomskog fakulteta, preko puta “Ženeve“, moći će da se smesti zgrada koja bi trebalo da ima između 6000-8000 kvadrata i veliki parking za zaposlene i stranke. Mislim da će na ovaj način grad dobiti neke kapitalne objekte na upotrebu, kojima će posle moći da reši neke druge probleme jer postoji mnogo potreba za kulturnim sadržajima u gradu - kaže Aleksandar Nenković, glavni gradski urbanista.

Potrebe za adkvatnim prostorom najviše imaju ustanove kulture i FILUM, pa će do početka 2018. godine, kada se očekuje početak izgradnje novog objekta biti dovoljno vremena da se pronađu i odgovarajuća rešenja.

Na istoj lokaciji, iza Pravnog i Ekonomskog fakulteta, uskoro bi trebalo da otpočnu radovi na izgradnji legata akademika Koke Jankovića. Reč je o reprezentativnoj galeriji koju će dobiti grad, a tender za izvođenje radova biće završen za par dana.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.