Palata pravde u Kragujevcu otvara se sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 15:54

Palata pravde u Kragujevcu otvara se sledeće godine

Ministarka pravde Maja Popović obišla je radove na jednom od najvećih pravosudnih infrastrukturnih projekata u poslednjih nekoliko decenija. Izgradnja Palate pravde u Kragujevcu započeta je pre dve godine i jedna je od najvećih kapitalnih investicija koja se finansira iz republičkog budžeta.

Na samom početku svog mandata ministarka pravde Maja Popović obišla je radove na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu.

"Ovo je kapitalna investicija u smislu što je dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i po milijarde dinara iz budžeta Republike Srbije bez PDV-a investirano u ovaj projekat. U samoj zgradi biće smešteno 11 organa, svi sudovi, tužilaštva, Prekršajni sudovi, Privredni sudovi, sudovi redovne nadležnosti, Upravni sud, prateća tužilaštva i 803 zaposlenih“, rekla je Maja Popovićm, ministarka pravde.

Svi pravosudni organi biće smešteni na jednom mestu pa će i sami sporovi biti brži i efikasniji a pravda građanima dostupnija.

"Meni kao Kragujevčaninu je izuzetno zadovoljstvo što prisustvujem završetku radova na Palati pravde u Kragujevcu jer opšte je poznata činjenica da su pravosudni organi u Kragujevcu bili da kažem rasuti u više zgrada a posebno su bili loši smeštajni uslovi za Privredni i Prekršajni sud“, izjavio je Dragomir Milojević, predsednik Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije.

"Danas pravosuđe u celoj Srbiji nema boljeg objekta od ovoga jer je građeno od nule i apsolutno baš za potrebe pravosuđa. Pored toga grad Kragujevac pošto je ustupio parcelu obavezuje se da obezbedi svu prateću komunalnu infrastrukturu“, rekao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Završetak svih radova na izgradnji Palate pravde planiran je do jeseni sledeće godine dok se premeštaj sudskih organa u zgradu očekuje do aprila meseca.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.