Paketići organizacije iz Škotske za kragujevačke mališane

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Dec.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketići organizacije iz Škotske za kragujevačke mališane

U partnerskoj saradnji humanitarnih organizacija Blaythswood Care iz Škotske i Blaythswood Care iz Srbije i Centra za socijalni rad “Solidarnost“ u sali Skupštine grada mališanima iz socijalno ugroženih porodica u Kragujevcu uručeni su novogodišnji paketići.

U okviru dugogodišnje saradnje između ove humanitarne organizacije i Grada Kragujevca pored donacija u specijalizovanim vatrogasnim i sanitetskim vozilima, bolničkom nameštaju i pomagalima, pomoći u kontigentima odeće, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << obuće, hrane i higijenskih paketa, prijatelji iz Škotske danas su uručili 250 novogodišnjih paketića za najmlađe sugrađane.

Paketiće su uručili predstavnici Blaythswood Care organizacija Alen Svanson i Mišel Livingston, menadžeri za Jugoistočnu Evropu, David Armuš, projekt menadžer za Srbiju. U ime grada gostima se zahvalila i pozdravila dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

 

Ovom donacijom osvedočeno je dugogodišnje prijateljstvo sa škotskom humanitarnom organizacijom. Pored paketića i darovanja dece uoči novogodišnjih i božićnih praznika, što je primer najlepšeg povezivanja prijatelja i porodice, ovakvi gestovi stvaraju dobre kvalitetne generacije koje će pamtiti i znati da cene takvu pažnju. Sigurno je da nema većeg dara od dečije radosti i nasmejanih lica. To malo i lepo upakovano u poklon najbolji je primer dobrote, ljubavi i prijateljstva koji se godinama neguju. Blaythswood Care organizacija je osvedočeni prijatelj našeg grada jer su mnogo dobrote i mnogo pomoći donirali našem gradu.

Prema rečima menadžera iz Škotske ove godine za decu iz Srbije je pripremljeno 7 hiljada novogodišnjih paketića. Pored dece iz porodica primalaca socijalne pomoći u Kragujevcu, paketići su uručeni i članovima Kluba mladih sa invaliditetom, a u planu je da nastave saradnju i humanitarne aktivnosti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.