Pajović: Bez publike sve dok hilgani divljaju

Izvor: Mondo, 26.Sep.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajović: Bez publike sve dok hilgani divljaju

Predsednik Disciplinske komisije FSS ističe da će ta organizacija strogo primenjivati propise i prazniti stadione ako navijači prave incidente.

Nemile slike na stadionima u Kragujevcu, Novom Pazaru, Beogradu upozoravaju javnost u Srbiji da situacija u fudbalu postaje alarmantna. Gotovo da ne prođe prvenstveno kolo da se neka od utakmica ne odigra pred praznim tribinama. Statistika pokazuje da je u prošloj sezoni odigrano čak deset mečeva bez prisustva publike.

"Disciplinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << komisija Fudbalskog saveza Srbije samo primenjuje propise, a oni koji ih pišu neka ih menjaju. Naši propisi su usklađeni sa propisima UEFA i jedni su od najboljih u Evropi", istakao je za "Sport" predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović.

Poslednji put huligani su pravili incidente u Kragujevcu. Zvezda je zbog toga kažnjena jednim mečom igranja bez publike, koji je odradila u Kuli, dok će Radnički 1923 naredni prvenstveni duel sa Spartakom morati da odigra pred praznim tribinama "Čika Dače". Oba kluba kažnjena su i sa po 500.000 dinara.

"Znate li šta se događalo na meču Radničkog i Zvezde u Kragujevcu? Pravo je čudo što neko nije smtrno stradao! Mi smo posle svega reagovali samo u skladu sa propisima. Jasno je, ima onih koji se protive takvom načinu kazne, ali najlakše je kritikovati i bežati od odgovornosti. Smatram da je problem širih razmera i da podrazumeva odgovornost mnogih društvenih sfera. Dakle, mi se držimo samo propisa i na nama je da ih primenjujemo", rekao je Pajović, jasno stavivši do znanja da sve dok huligani budu divljali po stadionima, Diusciplinska komisija FSS će prazniti tribine.

Na pitanje da li je to način da se iskoreni zlo na fudbalskim stadionima u Srbiji, Pajović je odgovorio, takođe, upitno.

"A kako je ragovala UEFA kada su u pitanju naši klubovi ili reprezentacija? Da li oni imaju milosti? I ne samo za nas, nego i za druge asoscijacije i njihove klubove? Ne! i UEFA je svesna problema sa kojima se suočavamo... Dakle, što se nas tiče, bićemo dosledni u sprovođenju propisa, a klubovi neka se bave navijačima i organizacijom utakmica", zajključio je predsednik Disciplinske komisije FSS.

Ove sezone čak tri duela igrana su bez prisustva navijača: mečevi Novi Pazar - Zvezda u 3. kolu, Novi Pazar - Spartak u 5. kolu, Hajduk - Zvezda u 6. kolu, dok će u narednom, 7. kolu biti ispražnjene tribine na meču Radnički 1923 - Spartak.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pajović:Bez publike sve dok huligani divljaju

Izvor: Mondo, 26.Sep.2012

Predsednik Disciplinske komisije FSS ističe da će ta organizacija strogo primenjivati propise i prazniti stadione ako navijači prave incidente...Nemile slike na stadionima u Kragujevcu, Novom Pazaru, Beogradu upozoravaju javnost u Srbiji da situacija u fudbalu postaje alarmantna. Gotovo da ne prođe...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.