PUTARI BLOKIRALI SRBIJU!

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTARI BLOKIRALI SRBIJU!

BEOGRAD - Pola zemlje neprohodno! Radnici zaposleni u firmama „Nibens grupe“ blokirali su juče saobraćajnice u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu u znak protesta zbog nebrige države prema njima.

BEOGRAD - Pola zemlje neprohodno!

Radnici zaposleni u firmama „Nibens grupe“ blokirali su juče saobraćajnice u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu u znak protesta zbog nebrige države prema njima.

Sonja Vukanović, predsednica Samostalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sindikata putara Srbije, kaže da je Vladi Srbije juče dat rok od sedam dana da ispuni njihove zahteve.

- Dovešćemo sve putare pred zgradu Vlade da nas vide, jer su nas sasvim zaboravili, prave se gluvi i slepi. Juče smo blokirali izlaz iz Kragujevca, ulaz u Niš i izlaz iz njega, Kruševac, Požarevački put, Ibarsku magistralu, Ustaničku i Kruševačku ulicu u Beogradu, Novi Sad na pet mesta - nabraja Vukanovićeva.

Predsednik sindikata „Partizanskog puta“ Milanko Špica kaže da će to preduzeće danas od 10 sati nastaviti protest ispred zgrade Vlade Srbije i Agencije za privatizaciju, dok njegov kolega iz sindikata PZP „Beograd“ Dejan Pantić kaže da će se, ukoliko ne dođe do dogovora, sledeće srede organizovati zbor svih putara ispred zgrade Vlade.

Oba ova sindikata zahtevaju da im se isplate zaostale zarade, odblokiraju bankarski računi, kupe energenti i obezbede sredstva da bi preduzeće moglo da nastavi s radovima na Koridoru 10 i 11.

Sindikat traži i da se pomenutim preduzećima obezbede sredstva za obrtni kapital, rezervni delovi i da se raskinu kupoprodajni ugovori za pojedina od tih preduzeća, u slučajevima kad su za to ispunjeni uslovi.

Vlasnik „Nibens grupe“ i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz „Nibens grupacije“ uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili FAM za 32 miliona evra, a trenutna blokada računa ove firme „teška“ je 1,28 milijardi dinara.

„Koridori“: Nikome ne dugujemo!

Preduzeće „Koridori Srbije“ upozorilo je juče da bi blokade radova na severnom kraku Koridora 10 mogle mnogo koštati Srbiju i njene građane.

- Nemamo nikakve ugovorno-pravne odnose s građevinskim preduzećima čiji zaposleni prete štrajkovima i blokadama, a nijedna firma koja posluje u okviru „Nibens grupe“ nema nikakvu vrstu potraživanja od „Koridora Srbije“ - tvrde u ovom preduzeću.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.