POSETA MANASTIRU RAVANICA VRATILA MI JE SNAGU Predsednik Vučić se poklonio moštima Kneza Lazara (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2021, 15:59

"POSETA MANASTIRU RAVANICA VRATILA MI JE SNAGU" Predsednik Vučić se poklonio moštima Kneza Lazara (FOTO)

Manastir Ravanica, sa crkvom posvećenom Svetom Vaznesenju Gospodnjem, sazidao je Sveti knez Lazar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Ravanica kod Kragujevca, gde se poklonio moštima Kneza Lazara.

- Celivao sam mošti našeg svetog Kneza Lazara. Poseta manastiru Ravanica vratila mi je snagu i energiju, učinila me ponosnim na našu istoriju i dela naših slavnih predaka - napisao je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", uz fotografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz manastira.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je prethodno u spomen-parku "Kragujevački oktobar" u Šumaricama prisustvovao obeležavanju Dana sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 80 godina od masovnog streljanja civila u Kragujevcu.

između sedamdesetih i osamdesetih godina 14. veka. U jednom starom rukopisu o njemu piše:

"Podiže iz temelja hram u slavu Vaznesenja Gospodnjeg vrlo visok i lep, utvrdi ga na četiri stuba i ozari ga živopisom…ukrasi ga zlatom i običnim ukrasom; obdari ga bogato raznim sasudima srebrnim i pozlaćenim…Ogradi ga gradom i utvrdi ga sa sedam kula; sagradi trpezariju…sazida ćelije i prilepi ih uz zid kao ptičija gnezda…Sagradi i drugi hram koji leži na istočnoj strani u podgorju toga mesta…i podiže bolnice za bolesne monahe, za strance i raslabljene."
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić obišaoe Bogorodičinu crkvu u Mrzenici i manastir Ravanicu

Izvor: RTS, 21.Okt.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Bogorodičinu crkvu u Mrzenici, a prethodno i manastir Ravanicu. . "Celivao sam mošti našeg svetog Kneza Lazara. Poseta manastiru Ravanica vratila mi je snagu i energiju, učinila me ponosnim na našu istoriju i dela naših...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.