PORODILIŠTE POSLE 34 GODINA DOBILO NOVU OPREMU

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODILIŠTE POSLE 34 GODINA DOBILO NOVU OPREMU

KRAGUJEVAC - Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, kragujevačko porodilište dobilo je opremu vrednu 18 miliona dinara, čime će biti zamenjena postojeća koja datira još iz 1977. godine, kada je izgrađen i opremljen hiruruški blok Kliničkog centra u Kragujevcu.

"Nabavljena su četiri porođajna stola, jedan savremeni hidraulični operacioni sto, tri stolice za ginekološke preglede i ultrazvučni aparat za pregled novorođenčadi", saopšteno je iz Kliničkog centra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
U saopštenju se ističe da koliki je značaj nabavljene opreme, kako za pacijentkinje tako i za zaposlene, najbolje govori podatak da su postojeći porođajni stolovi i stolice za ginekološki pregled stari gotovo tri i po decenije.

U kragujevačkom porodilištu, gde se porađaju žene iz Kosovske Mitrovice, Novog Pazara, Raške, Čačka, Kraljeva i iz sedam opština Šumadijskog okruga, godišnje na svet dođe oko 2.200 beba.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Oprema za udobniji porođaj u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 13.Dec.2011, 15:48

Nova oprema, vredna 18 miliona dinara, stigla je u porodilište Kliničkog centra Kragujevac.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.