POLA VEKA TEHNIČKE ŠKOLE U UŽICU

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLA VEKA TEHNIČKE ŠKOLE U UŽICU

UŽICE - Tehnička škola u Užicu, u kojoj se trenutno 1.100 učenika školuje u četiri područja rada i 26 obrazvonih profila, obeležila je danas 50. godišnjicu. Na svečanosti, kojoj su pored sadašnjih učenika i 140 zaposlenih radnika škole prisustvovali i bivši učenici, od kojih su mnogi postali poznati privrednici i naučni radnici, u prisustvu "prijateljskih škola" iz Kragujevca, Subotice i Slovenije, evocirane su uspomene na početak i razvoj ove ugledne srednjoškolske ustanove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Direktor škole Dragan Tucaković rekao je da je Tehnička škola startovala pre pola veka sa 146 učenika koji su se obrazovali na mašinskom i elektrotehničkom odseku, da bi se narednih godina povećavao broj učenika kada su uvedeni metalurški i građevinski odsek.

Škola je, prema rečima njenog direktora, realizovala mnogobrojne projekte osavremenjivanja nastave, a u ovoj godini ušla je u projekat "Modernizacije sistema srednjeg stručnog obrazovanja" koji sprovodi Ministarstvo prosvete, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije.

Najznačajnije priznanje koje je ova škola dobila za svoj rad je Svetosavska nagrada za 2006. godinu, koja je rezultat aktivnosti učenika i njihovih profesora u proteklom pedsetogodišnjem periodu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Subotica

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Tehnička škola u Užicu obeležila 50 godina rada

Izvor: Glas javnosti, 04.Dec.2010, 07:37

UŽICE - Tehnička škola u Užicu, u kojoj se trenutno 1.100 učenika školuje u četiri područja rada i 26 obrazvonih profila, obeležila je danas 50. godišnjicu...Na svečanosti, kojoj su pored sadašnjih učenika i 140 zaposlenih radnika škole prisustvovali i bivši učenici, od kojih su mnogi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.