PIP 2019: Da li je ropstvo iskorenjena pojava?

Izvor: Aleksinac.net, 25.Nov.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIP 2019: Da li je ropstvo iskorenjena pojava?

Treće večeri Festivala prvoizvedenih predstava aleksinačkoj publici predstavio se Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca predstavom „Negri ili Ljubov ko sočelovekom svojim”.

Ovaj komad napisao je Joakim Vujić još 1821. godine, ali do sada nije izvođen. Delo se bavi temama kolonijalizma, imperijalizma i ropstva. Ipak predstava se osvrće i na činjenicu da je ropstvo iskorenjena pojava, ali smo i danas svedoci odnosa zasnovanih na eksploataciji i represiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << čak i aktivno učestvujemo u njima, u svojoj državi, na radnim mestima (u pozorištima kao i u fabrikama), najzad u porodicama, osnovnim ćelijama patrijarhalnog društva.

Ova originalna predstava, kako po tekstu, tako i po postavci je odlično prošla pred našom publikom koja je na kraju glumce nagradila dugim aplauzom. Đački odbor Aleksinačke gimnazije za glumca večeri odabrao je Nikolu Milojevića.

Večeras na programu je predstava „Naši dani”, Narodnog pozorišta Republike Srpske, iz Banja Luke.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.