Ovako bi trebalo da izgleda NOVI FIJATOV TERENAC iz Kragujevca, evo i kada bi se mogao naći na TRŽIŠTU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako bi trebalo da izgleda NOVI FIJATOV TERENAC iz Kragujevca, evo i kada bi se mogao naći na TRŽIŠTU (FOTO)

Očekuje se da će od 2021. biti u upotrebi

"Fijatova" fabrika u Kragujevcu mogla bi od 2021. godine da proizvodi dva nova modela umesto trenutnog 500L. Kako su najavili italijanski mediji, jedan bi mogla da bude "đardinijera", a drugi terenac zasnovan na modelu "tipo".

Iako će ova dva modela svet ugledati tek 2021. godine, italijanski mediji i dizajnerske kuće predviđaju kako bi mogli da izgledaju na osnovu do sada poznatih činjenica. Tako je dizajnerska kuća "KDesignAG" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dala svoju viziju ovog terenca na svom Instagram profilu.

Oni su dizajnirali izgled na osnovu “tipa” sa petora vrata, a prema njihovoj zamisli, u pitanju je SUV sa znatno “mišićavijim” dizajnerskim formama u odnosu na model od koga je nastao. Takođe, ima povišeno odstojanje od tla i širi je nego "tipo". Osim toga, zanimljivo je da su dizajneri iskoristili logo "Fijata" koji se koristi u Brazilu, a ne u Evropi, i na prednjem i na zadnjem delu. Radi se samo o oznaci na kojoj su samo slova, što je trend u poslednje vreme koji koriste još neki proizvođači automobila.

“Fijat” bi uvođenjem ovog terenca ušao na tržište koje je trenutno najživlje i gde se prodaje najviše vozila.

Prema navodima italijanskih medija, "tipo SUV", koji bi se proizvodio u Kragujevcu, bio bi 10 centimetara duži od postojećeg "Fijatovog" terenca 500X, koji je dug 4,25 metara. Međutim, baš kao i njegov blizanac "tipo", imao bi pristupačnu cenu, a nudio bi se i u verziji sa sedam sedišta. Uvođenjem ovog i modela "đardinjera", koji bi zamenio 500L u proizvodnji, fabrika u Kragujevcu bi bila potpuno uposlena i bila bi sačuvana radna mesta, navode italijanski mediji.

Da se razmatra uvođenje ovog modela, potvrdio je i globalni šef "Fijata" Olivije Fransoa.

Fiat Argo Crossover Concept #render #projeção #FiatSUV #KDesignAG

A post shared by KDesign AG (@kdesignag) on Aug 19, 2019 at 10:05pm PDT

Hibridni motori

FCA bi novim modelom terenca zasnovanim na "tipu" ušla ne samo na tržište SUV modela, koje je u rastu poslednjih godina, već bi se priključila i uvođenju novih tehnologija, kao što su hibridni i mikrohibridni motori, navode italijanski mediji. Novi modeli tako bi pored benzinskih imali hibridne motore, a u budućnosti i potpuno električne.

"Fijat" je u Kragujevcu počeo i testiranje blage hibridne verzije modela 500L, koji bi se nudio na tržištu do 2021. godine, kada u proizvodnju ulaze novi modeli.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.