Otvorena izložba slika Kragujevčanina Živomira Rankovića

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba slika Kragujevčanina Živomira Rankovića

Udruženje Kragujevčana i prijatelja Kragujevca organizovalo je izložbu slika Živomira Rankovića, koja je svečano otvorena večeras u prostorijama tog udruženja. Radovi Živomira Rankovića zainteresovali Kragujevčane

Ranković je pesnik i slikar, koji govori o nesavršenosti sveta i prolaznosti vremena i teži ka novim tendencijama u umetnosti.

Druženje Kragujevčana na terasi Udruženja

- Drago mi je što smo ovom prilikom predstavili slike mog dugogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijatelja Živomira Rankovića i privukli veliki broj posetilaca - rekao je za "Blic" predsednik Upravnog odbora Udruženja Kragujevčana Zoran Matović, napomenuvši da je ova institucija “otvorena za sve Beograđane, svakog četvrtka od 19 sati”.

Sa osećanjem za bojene elemente, izbegavajući mutne tonove i dramu, Ranković prikazuje svoj mali svet na platnu.

- Veoma mi se sviđaju slike. Izgledaju kao razbijeno ogledalo, ogroman broj boja na površini slike prouzrokuje u oku posmatrača različita osećanja - kaže Kragujevčanka Marija Petrović, koja redovno posećuje aktivnosti u Udruženju.

Izložba će moći da se pogleda do 10. juna u prostorijama Udruženja u Bulevaru despota Stefana 12/8.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.