Otvoren sajam hortikulture u Kragujevcu

Izvor: RTS, 21.Apr.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren sajam hortikulture u Kragujevcu

Na kragujevačkom „Šumadija sajmu" otvoren trodnevni sajam hortikulture koji je okupio oko stotiu proizvođača cveća i sadnog materijala
Godinama, najlepše cvetnice iz Šumadije, krase balkne i bašte širom Srbije. Među najvećim proizvođačima je porodica Đorđević iz Vučića kod Rače, koja se decenijama bavi cvećarstvom. U staklenicima i plastenicima, na 6.000 kvadrata, proizvode rasad, mahom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za beogradsko tržište.

Posla ima dosta. Zarade ima za neki normalan život. Dosta se radi kao i u svakoj poljoprivredi, ali živimo normalno", objašnjava Ivan Đorđević iz Vučića.

Veliki izbor cveća i dendromaterijala privukao je mnogobrojne posetioce. Cene rasada nisu menjane godinama, pa se dosta i kupuje .

„Najviše se kupuju Zonalke. To je vrsta muškatle. Inače, dobro se prodaju godinama. Tu su i Lepi Jova, Begonija", kaže Marija Živulović Rašić iz Sepca kod Rače Kragujevačke.

Srbija ima odlične prirodne i klimatske uslove za razvoj cvećarstva. Iz godine u godinu, sve je veći izvoz cveća i sadnog materijala u zemlje Evropske Unije.

Pored cveća i sadnica, veliki je izbor baštenske oreme i dekorativnih materijala, za ljubitelje pejzažne arhitekure.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.