Ostavka doktora zbog promene vlasti u Srbiji

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka doktora zbog promene vlasti u Srbiji

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu Slobodan Obradović podneo Vladi zahtev za razrešenje uz obrazloženje da je odluku da se povuče doneo posle promene vlasti u zemlji.

Direktor Kliničkog centra(KC) u Kragujevcu profesor dr Slobodan Obradović podneo je vladi Srbije zahtev da ga razreši sa dužnosti direktora te regionalne zdravstvene ustanove, koja će novog rukovodioca dobiti već na prvoj sednici Vlade, javila je lokalna televizija.

Obradović, koji je funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << direktora obavljao u prethodne dve i po godine, u zahtevu za razrešenje podsetio je da je značajno podigao ugled Kliničkog centra, ali da je odluku da se povuče doneo posle promene vlasti u zemlji.

"Iako sam nestranačka ličnost, smatram da je trenutak da se povučem sa mesta direktora KC Kragujevac, jer je prirodno pretpostaviti da će novoizabrani rukovodilac imati bolji pristup Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja", naveo je Obradović.

Novi direktor Kliničkog centra biće, najverovatnije, donedavni dekan Fakulteta medicinskih nauka Nebojša Arsenijević koji je nedavno u izjavi Tanjugu rekao da je dao saglasnost za to imenovanje.

"Kada će doći do tog imenovanja o tome odlučuje vlada Srbije. Ono što mogu da kažem jeste da su na tu temu sa mnom razgovarli nadležni za postavljanje direktora Kliničkog centra i da sam ja dao saglasnost", rekao je Arsenijević.

Arsenijević je sa funkcije dekana Faulteta medicinskih nauka razrešen pre desetak dana, pošto mu je istekao mandat.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.