Oružari održali protest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružari održali protest

Radnici fabrike "Zastava oružje" protestovali su u sredu uveče na centralnom gradskom trgu zbog Predloga zakona o prodaji naoružanja i vojne opreme, koji predviđa privatizaciju 49 odsto kapitala fabrika Odbrambene industrije Srbije (OIS).

Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji, predviđa i prodaju dela kapitala vojnih fabrika, uvršten je u dnevni red sednice Skupštine Srbije. Predsednik Sindikalne organizacije fabrike "Zastava oružje" Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ilić rekao je da tu fabriku treba izuzeti iz privatizacije jer je ona od strateškog značaja za Srbiju.

Fabriku treba sačuvati jer je ona od svog osnivanja uvek bila u državnom vlasništvu i u njoj je začet industrijski razvoj Srbije, rekao je Ilić, dodajući da će sindikat nastaviti borbu za očuvanje njenog sadašnjeg statusa.

Borićemo se za to svom snagom. Mogu da nas polome, ne mogu da nas poraze, kazao je Ilić.

Potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Dušan Vuković rekao je da sindikat podržava borbu radnika za fabriku, navodeći da je ona simbol borbe i protiv predstojeće privatizacije banja, lečilišta, namenske industrije, daljeg urušavanja domaće privrede...

Predsednik gradskog ogranka Gradskog veća Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić zapitao je zbog čijeg se interesa najavljuje prodaja fabrika namenske industrije, kada vlast govori da one dobro posluju.

Ako se vojna industrija proda strancima, da li možemo da budemo slobodna i nezavisna zemlja, rekao je Ristić. Nacrtom zakona o proizvodnji i prometu naoružanja predviđena je prodaja do 49 odsto kapitala vojnih fabrika "Zastava oružje" iz Kragujevca, "Sloboda" iz Čačka, Milan Blagojević iz Lučana, "Prvi partizan" iz Užica, Krušik iz Valjeva i "Prva iskra" iz Bariča.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.