Uraganski udari vetra; Oluja stigla u Srbiju – tek sledi najgore VIDEO

Izvor: B92, 29.Avg.2023, 15:30

Uraganski udari vetra; Oluja stigla u Srbiju – tek sledi najgore VIDEO

Najavljene padavine stigle su do okoline Kraljeva, tačnije do Lađevaca, a kreću se ka Kragujevcu.

Naime, od grada veličine oraha zabelele su se ulice Lađevca, a nevreme se, kako piše na "Instagramu" na stranici Hailz_Srbija, kreće ka Kragujevcu.

U Kniću je danas pala veća količina kiše, praćena gradom, a snimak je osvanuo na Instragramu na stranici 192.rs.

"Grad veličine lešnika padao je preko 15 minuta. Dvorište je bilo potpuno belo, led se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao sakupljati lopatama. Nadam se da nije napravio veću materijalnu štetu", kazao je za RINU Dejan Lučić koji se našao u ovom mestu tokom nevremena.

Sudeći po prizorima sa snimaka, polako su počeli da se formiraju potoci na ulicama, a očekuje se još padavina tokom dana.

U nastavku dana, kako su najavili meteorolozi, sledi novi talas grmljavinskih procesa, uz moguću lokalnu pojavu superćelijskih oluja.

Oko 14 časova veoma snažan grmljavinski sistem formirao se u dolini Zapadne Morave u blizini Čačka i u jugozapadnoj visinskoj struji premeštaće se prema Šumadiji.

Doneće veoma obilne pljuskove sa grmljavinom, lokalno grad i jače oluje. U nastavku poslepodneva širom Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje, grad i obilne pljuskove. Grmljavinski procesi posle 15-16 časova biće intenzivni širom Srbije, a pred kraj dana i uveče u južnim, centralnim i istočnim predelima.

Širom Srbije dočekuje se novih 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, u zonama jačih grmljavinskih procesa od 20 do 40 litara, a lokalno i preko 50 litara, pri čemu će ponegde postojati opasnost od urbanih poplava, usled nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu atmosferske vode u veoma kratkom vremenu.

Na pojedinim lokacijama očekuje se opasnost i od superćeljskih oluja. Svi ovi grmljavinski procesi premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji prema severoistoku.

U delovima opštine Velika Plana je bilo krupnog grada, do veličine teniske loptice i uraganskih udara vetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.