Olivera Jevtić pobedila na Prvenstvu Balkana u Zagrebu

Izvor: RTS, 08.Okt.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera Jevtić pobedila na Prvenstvu Balkana u Zagrebu

Atletičarka iz Srbije Olivera Jevtić pobedila je na Zagrebačkom maratonu koje je ujedno bilo i Prvenstvo Balkana.
Jevtić je trku u glavnom gradu Hrvatske završila za dva sata, 35 minuta i 30 sekundi.

"Spremala sam se za ovo Prvenstvo Balkana u maratonu veoma ozbiljno. Pobedila sam sa 2:35,30 što je moje najbolje vreme u zadnjih nekoliko godina. Da budem iskrena očekivala sam i bolji rezultat, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali sam prejako trčala Prvenstvo Srbije u polumaratonu pre sedam dana u Kragujevcu i to mi je odnelo svežinu i nekoliko minuta brže. Pre 26 godina pobedila sam na Prvenstvu Jugoslavije za pionirke ovde u Maksimiru i srećna sam što sam se posle toliko godina vratila baš ovde po zlatnu Balkansku medalju u maratonu. Trasa maratona je sjajno osmišljena i prijalo mi je trčanje i gužva zagrebačkim bulevarima i trgovima", rekla je Jevtić.
Njoj je ovo šesta pobeda u polumaratonu i maratonu na šampionatima Balkana.
Srbiju je na Zagrebačkom maratonu predstavljalo troje takmičara - Olivera Jevtić, Kristijan Stošić i Miloš Milovanović.
Šampionat Balkana u maratonu okupio je učesnike iz 17 zemalja Balkana.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Olivera Jevtić najbolja na Balkanu!

Izvor: B92, 08.Okt.2017

Atletičarka iz Srbije Olivera Jevtić pobedila je na Zagrebačkom maratonu koje je ujedno bilo i Prvenstvo Balkana...Jevtić je trku u glavnom gradu Hrvatske završila za dva sata, 35 minuta i 30 sekundi..."Spremala sam se za ovo Prvenstvo Balkana u maratonu veoma ozbiljno. Pobedila sam sa 2:35,30 što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.