Odbornici podneli prijavu protiv Radomira Nikolića

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici podneli prijavu protiv Radomira Nikolića

Odbornička grupa opozicione Zajedno za Šumadiju u kragujevačkoj Skupštini podnela je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Radomira Nikolića zato što "upućuje pogrde i vređa odbornike opozicije na skupštinskim sednicama".

Foto: screenshot,YouTube

"Krivičnu prijavu protiv Nikolića podneo je odbornik Milan Vuković jer smatra da mu je ugrožena bezbednost", navedeno je u saopštenju odborničke grupe ZZŠ u kome se dodaje "da Vuković, zbog svojih stavova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izrečenih za skupštinskom govornicom, trpi stalne pritiske i uvrede predstavnika izvršne vlasti".

Odbornička grupa ZZŠ navela je da će tužbu podneti i protiv Nikolićeve saradnice i članice gradskog veća Minje Obradović koja je na stranačkoj konferenciji za novinare "pozvala nadležne državne organe da, na osnovu njenih optužbi istraže "kriminalca" Vukovića".

"Gospođa Obradović će sve izgovorene neistine morati da dokaže na sudu", navedeno je u saopštenju.

Sednica Skupštine grada, na kojoj je došlo do žustre rasprave između predstavnika vlasti i opozicije održana je 26. marta, kada je gradonačelnik, u raspravi oko predloženog amandmana na rebalans budžeta, kojim je opozicija tražila subvencije od 20 miliona dinara za preduzeće "Šumadija sajam", rekao da nema para u budžetu.

Vuković je tada rekao "da samo onaj ko je zloban može može da kaže da nema para za radnike koji šest meseci nisu primili platu", na šta je Nikolić odgovorio "najveće zlo ste vi u toj firmi".

"Od te institucije napravili ste kupleraj, mesto gde ste u vreme prošle vlasti pravili bahanalije, upropastili ste preduzeće", rekao je Nikolić koji je ranije izjavio da to preduzeće, u kojem je Vuković zamenik direktora, duguje milion evra.

Tužbu protiv Nikolića, najavili su i radnici "Ssumadija sajma" koji su u generalnom štrajku od 31. marta, tražeći plate, overu zdravstvenih knjižica i rešavanje statusa preduzeća, osnovanog pre deset godina.

Za tešku situaciju na "Šumadija sajmu" kragujevački SNS je juče optužio Milana Vukovića.

"Ssumadija sajam je zatečen u nizu poslova zamešateljstva sa špedicijom bosanskog uglja do nestanka čitave, automatizovane, farme koka nosilja, koja im je bila poverena, a koja je na volšeban način preko noći nestala zajedno sa kokama", navedeno je u saopštenju SNS sa konferencije za novinare koju je držala Minja Obradović.

U tom saopštenju je navedeno i "da će odgovor morati da da neko drugi a ne nova gradska vlast o tome pod kojim okolnostima je jedne noći Šumadija sajam d.o.o. preimenovan u "Kobac d.o.o".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.