Odbojkašima Radničkog samo bod u Kraljevu

Izvor: KGsport.info, 02.Feb.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašima Radničkog samo bod u Kraljevu

Izuzetno uzbudljiv i rezultatski neizvestan meč odigrali su odbojkaši Ribnice i Radničkog večeras u kraljevačkoj Hali sportova. Na kraju, posle pet odigranih setova, slavio je domaćin rezultatom 3:2 (12:25, 25:22, 27:25, 23:25, 16:14).
Kragujevčani su u ovaj meč ušli sa epitetom favorita i na talasu dobre energije nakon prošlonedeljne pobede nad Novim Pazarom. Naspram sebe imali su već odavno prežaljenu Ribnicu, koja je pre ovog kola uspela da upiše samo jednu pobedu i gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << siguran je putnik u niži rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.
Delovalo je da će ekipa Radničkog lako doći do nova tri boda, naročito nakon ubedljivo dobijenog prvog seta. Međutim, usledio je preokret, da bi na kraju pitanje pobednika rešavao taj-brejk u kome su domaći bili uspešniji i došli do trijumfa, koji ih makar teoretski još ostavlja u igri za baraž.
Kragujevačani su zaista impresivno započeli meč u kraljevačkoj Hali sportova. Početnih 6:0 nagovestilo je konačan epilog ovog seta, koji je završen sa ubedljivih 25:12 u korist Radničkog.
Za razliku od prvog seta u kome je sve „štimalo“, u drugoj deonici izabranici trenera Bojana Marinkovića nisu uspevali da pronađu željeni ritam igre.
Sjajni Glavinić, koji je Kraljevčanima zadavao mnogo problema u prvom setu, u nastavku je gotovo u potpunosti zaustavljen i sveden na svega dva poena. Na drugoj strani razigrali su se Skakić i Paunović, pa je Ribnica na tehnički tajm-aut otišla sa pet poena prednosti (12:7).
Trudili su se Kragujevčani da stignu ovaj zaostatak i u tome su uspeli, tako da je uskoro prednost domaćina svedena na samo jedan poen (18:17). Ubrzo je Radnički došao i do izjednačenja (19:19), ali se u finišu seta ponovo probudio Skakić i sa dva uzastopna poena omogućio Ribnici da dobije ovu deonicu rezultatom 25:22.
Treći set doneo je dosta uzbuđenja. Od samog starta ekipe su se smenjivale u vođstvu. Radnički je kontrolisao rezultat u većem delu ovog seta, ali je domaćin ipak prvi uspeo da dođe do set lopte posle dobrog napada Skakića za 24:23.
Međutim, usledila je servis greška Vukmirovića, a zatim i as Radivojevića, tako da se situacija za tili čas promenila u korist kragujevačkog tima, koji je tako dobio priliku da ovaj set reši u svoju korist. Tu priliku Kragujevčani nažalost nisu iskoristili, već su dopustili svom rivalu da veže nova tri poena i preokrene kompletan tok meča u svoju korist.
U četvrtom setu gotovo identična situacija kao u trećem. Radnički je dugo držao vođstvo, ali je u jednom trenutku usledio pad koncentracije, što su odbojkaši Ribnice iskoristili da dođu do činilo se nedostižnih 23:18 u završnici seta. Ipak, Kragujevčani su tada pokazali karakter i iz gotovo izgubljene situacije uspeli da načine neverovatan preokret i dobiju ovaj set. Najveće zasluge za to pripadaju Opačiću i mladom Matiću, koji je sa dva uzastopna bloka doneo svojoj ekipi taj-brejk.
Ni odlučujući pet set nije mogao da prođe bez konstantnih rezultatskih oscilacija. Povela je Ribnica sa 4:2, Radnički preokrenuo na 7:4 posle dva uzastopna asa Stevanovića, da bi uskoro rezultat bio izjednačen 8:8.
Rezultatska klackalica potrajala je sve do samog finiša seta. Ribnica je uspela prva da dođe do meč lopte (14:13), ali je servis greška Medurića održala Kragujevčane u životu. Medurić se već u narednom napadu iskupio za prethodnu grešku, da bi tačku na ovaj susret stavio Trivunić uspešnim blokom.
Kraljevčane su do pobede predvodili Skakić sa 21, Paunović sa 20 i Medurić sa 18 poena. Za ekipu Radničkog najviše poena osvojio je Nemanja Stevanović – 23, a dvocifreni su bili još i Opačić sa 18 i Glavinić sa 16 poena.
U narednom, 16. kolu Super lige Srbije odbojkaši Radničkog ugostiće ekipu Mladog radnika iz Požarevca, koju su jesenas savladali sa maksimalnih 3:0.
M.P
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.