Odbojkaši Radničkog u borbi za nove bodove (subota, 18 h)

Izvor: KGsport.info, 02.Nov.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog u borbi za nove bodove (subota, 18 h)

Nakon pobede nad Novi Pazarom u prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije (3:1), odbojkaše kragujevačkog Radničkog čeka povratak obavezama u Super ligi Srbije. Tim Bojana Dimitrijevića ugostiće u subotu, 3. novembra od 18 časova u hali „Jezero“ ekipu Jedinstva iz Stare Pazove u utakmici 7. kola.
Kragujevčani od starta sezone igraju u promenljivom ritmu i još uvek su u potrazi za pravom formom. Dve pobede u dosadašnjih šest kola skroman je učinak momaka u crvenim dresovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Doduše, ovaj skor mogao je biti znatno bolji da je bilo malo više sreće i koncentracije na gostovanjima u Valjevu i Subotici.
Kao olakšavajuću okolnost treba uzeti u obzir veoma gust raspored Šumadinaca na startu sezone u borbi na oba domaća fronta. Sve to iziskuje dodatni napor igrača, uz malo vremena za oporavak.
Slična situacija je i pred susret sa Staropazovčanima. Naime, za obe ekipe ovo će biti treći meč u periodu od sedam dana.
Jedinstvo ima pobedu više u odnosu na Radnički u dosadašnjem delu takmičenja i zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 11 bodova, dok su Šumadinci osmi sa tri boda manje.
U pauzi između dva prvenstvena kola, Kragujevčani i Staropazovčani su uspešno odradili prve mečeve četvrtfinala Kupa Srbije. Jedinstvo je pobedom nad Spartakom iz Subotice od 3:0 napravilo veliki korak ka plasmanu u polufinale, baš kao i Radnički, koji je u „Jezeru“ savladao branioca trofeja Novi Pazar sa 3:1.
Prema tome, oba rivala u predstojeći duel ulaze sa dosta samopouzdanja. Na strani Staropazovčana je iskustvo, dok se Kragujevčani uzdaju u domaći teren i kvalitet igračkog kadra koji definitivno poseduju.
Dueli Radničkog i Jedinstva su po pravilu uvek bili neizvesni i teški za prognoziranje. Kragujevčani od starta ove sezone igraju odlično u „Jezeru“, gde su dobili po dve prvenstvene i kup utakmice, a jedini poraz pretrpljen je u susretu sa šampionom države Vojvodinom.
Upravo je energija sa tribina „Jezera“ ta koja igrače Radničkog pokreće da pruže svoj maksimum, pa je zbog toga podrška publike neophodna i u subotu kako bi se „srušila“ neugodna ekipa Jedinstva.
U ostalim mečevima 7. kola sastaju se: Novi Pazar – Partizan, Crvena zvezda – Spartak (Lj) i Spartak (Su) – Vojvodina NS Seme. Sinoć je u premijernom meču ovog koga Mladi radnik u Požarevcu pobedio VA 014 Bauwesen rezultatom 3:2.
 
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.