Odbojkaši Radničkog prokockali dva seta prednosti u Subotici

Izvor: KGsport.info, 05.Okt.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog prokockali dva seta prednosti u Subotici

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog poraženi su na gostovanju u Subotici protiv domaćeg Spartaka u 2. kolu Super lige Srbije sa 2:3 (25:19, 25:16, 23:25, 23:25, 12:15). Kragujevčani su posle sjajnog starta i vođstva od 2:0 u setovima dopustili domaćinu da najpre dođe do taj-brejka, a zatim i do trijumfa.
Imaće izabranici trenera Bojana Dimitrijevića za čim da žale nakon večerašnjeg gostovanja u Subotici. Bili su nadomak osvajanja sva tri boda, da bi na kraju uknjižili >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << samo jedan. Subotičani su još jednom pokazali da nisu slučajno prošlu sezonu okončali na trećoj poziciji ligaške tabele i nakon trijumfa nad Partizanom u prvom kolu, uknjižili su još jednu pobedu na svoj konto.
Početak prvog seta protekao je u egal borbi, sve do trenutka kada je Radnički na servis Ivana Perovića napravio seriju od osam uzastopnih poena za ubedljivih 14:6. Pokušavali su domaći da uhvate rezultatski priključak, ali raspoloženi Kragujevčani nisu to dopustili, pa su stečeni kapital polovinom seta pretočili u vođstvo od 1:0.
Nastavio je Radnički u dobrom ritmu i u drugom setu. Čak, štaviše, Šumadinci su „dodali gas“, dodatno poboljšali realizaciju napada i servis, što je rezultovalo sa ubedljivih 25:16 i 2:0 u setovima.
Delovalo je tada da samo čudo može spasiti grogiranog domaćina od poraza, a ono se ipak dogodilo.
Rezultatska klackalica u trećem setu pripala je odbojkašima Spartaka, koji su imali više živaca od Kragujevčana u samoj završnici ovog perioda.
Maltene identičan tok imao je i četvrti set. Opet je bilo „tesno“, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Radnički je nakon uspešnog bloka Stefanovića u finišu seta stigao do 23:23. Međutim, usledio je poen Simića, a potom i as Tumbasa za rezultatsko poravnanje u setovima – 2:2.
Ušlo se tako u taj-brejk, u kome su, logično, domaći imali bolji psihološki momentum, nakon što su uspeli da nadoknade deficit od dva seta. Loše je funkcionisao napad Kragujevčana u ovom periodu igre, dok je Spartak, predvođen korektorom Nemanjom Jungićem, uspevao da održi rezultatsku prednost sve do kraja odlučujućeg seta, čim je kompletiran totalni preokret.
Najbolji akteri susreta bili su Nemanja Jungić iz Spartaka i korektor Radničkog Uglješa Ilić sa po 22 osvojena poena. Pored Jungića, u Spartaku su dvocifren učinak zabeležili još i Veselinović sa 16, Kecman sa 12 i Tumbas sa 10 poena. Kod Kragujevčana, uz Ilića, sjajan utisak ostavio je i Ivan Perović sa 17 poena, od toga pet asova, kao i Stevanović i Krstić sa po 13 poena.
SPARTAK (SUBOTICA) – MOK RADNIČKI  3:2 (19:25, 16:25, 25:23, 25:23, 15:12)

SUBOTICA
Hala: „Dudova šuma“
Gledalaca: 200
Sudije: Darko Savić, Anđelko Popović
SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 2, Jungić 22 (45-19, 2 blk), Veselinović 16 (36-16), Peić (libero), Seizović 2, Simić 3, Medan, Kecman 12 (32-11), Dulić 5, Tumbas 14 (2 asa), Ilić 1. Nisu igrali: A. Krdžović i B. Krdžović. Trener: Igor Zakić.
MOK RADNIČKI: Glavinić, Stefanović 4, Goić 7 (3 blk), Stevanović 13 (30-12), Ilić 22 (43-20), Pantelić (libero), Perović 17 (24-10, 5 asova), Krstić 13 (17-9, 3 blk). Nisu igrali: Veljović, Pantović, Vidović i Matić. Trener: Bojan Dimitrijević.
U sledećem, trećem kolu odbojkaši Radničkog dočekuju aktuelnog šampiona Srbije Vojvodinu NS Seme.
Prethodno će Kragujevčani odigrati utakmicu osmine finala Kupa Srbije protiv ekipe VGSK-a iz Velikog Gradišta. Ovaj meč je na programu u utorak, 9. oktobra od 17 časova u hali „Jezero“.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.