Odbojkaši Radničkog prizemljili „golubove“

Izvor: KGsport.info, 02.Dec.2018, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog prizemljili „golubove“

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog došli su do svoje pete pobede u Super ligi Srbije, pošto su večeras u hali „Jezero“ savladali subotički Spartak sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:22, 26:24) u meču 11. kola.
Lakše nego što se očekivalo izabranici Bojana Dimitrijevića izašli su na kraj sa subotičkim „golubovima“, nastavivši seriju dobrih rezultata na domaćem terenu. Istini za volju, imao je Radnički par kriznih perioda tokom večerašnjeg meča, ali je nekako >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa lakoćom uspevao da ih prebrodi i vrati se u željeni ritam igre.
Odbojkaši Radničkog su i večeras pružili dobru partiju pred svojim navijačima
Dobro je Radnički ušao u meč i zahvaljujući snažnim servisima Uglješe Ilića došao do tri poena prednosti na početku prvog seta (6:3). Međutim, sa par vezanih grešaka Kragujevčani su omogućili Subotičanima da uhvate rezultatski priključak i dođu do izjednačenja (10:10).
Poveo je potom Radnički sa 16:14 nakon minijature Krstića, ali je opet usledila serija loših poteza i vođstvo je nedugo zatim bilo na strani Spartaka (16:17). Tada su Kragujevčane pokrenuli kapiten Stevanović i korektor Ilić, u čijoj režiji domaći tim pravi seriju 3:0 za 20:18.
Ipak, da bi se slomio otpor Subotičana u ovom setu bilo je potrebno da Ilić i Stevanović dobiju podršku još nekog od svojih saigrača i ona je stigla u pravo vreme od strane primača Ivana Perovića, koji je najpre svom timu obezbedio tri set lopte (24:21), a potom uspešnom paralelom stavio tačku na uvodnu deonicu.
Poput prvog, i na startu drugog seta su servisi Uglješe Ilića pravili prevagu i omogućili kragujevačkom timu suficit od pet poena (9:4). Ipak, do odlaska na tehnički tajm-aut prednost Kragujevčana se istopila i svela na samo dva poena (12:10), da bi nakon obaveznog predaha Spartak stigao prvo do izjednačenja (12:12), a onda i minimalnog vođstva (13:14), koje nije dugo potrajalo.
Odbojkaši subotičkog Spartaka nisu uspeli da „prelete“ kragujevačko „Jezero“
„Golubovi“ su nakon odličnog perioda igre upali u kontraritam i poklonili svom rivalu tri uzastopna poena za 19:16. Radnički je ovo vođstvo uspeo da sačuva i materijalizuje ga u još jedan osvojen set – 25:22.
Treći set doneo je dosta oscilacija u igri obe ekipe. Subotičani su od početka seta imali minimalno vođstvo, ali je domaći sastav uspeo da dođe do rezultatskog preokreta i dva poena viška na tehničkom tajm-autu (12:10). Nakon obaveznog odmora igrači Radničkog opet upadaju u krizu, što rezultira vođstvom gostiju od 13:16.
I opet, kao i u prvom setu, domaću ekipu su na pravi kurs vratili kapiten Stevanović i korektor Ilić, koji su kreirali ubitačnu seriju od šest vezanih poena za 19:16 u korist Radničkog. Nisu se predavali žilavi Subotičani, uspeli su da smognu snagu i dođu do rezultatskog poravananja, u čemu su im greškama sa servis linije umnogome pomogli i odbojkaši kragujevačkog tima.
Ipak, zahvaljujući nezaustavljivom Uglješi Iliću Radnički je uspeo da trijumfuje i u ovom setu, čime je otpor popularnih „golubova“ konačno bio slomljen.
Korektor Radničkog Uglješa Ilić bio je nerešiva enigma za Subotičane
Upravo je korektor Kragujevčana bio centralna figura večerašnjeg susreta, upisavši na svoj konto čak 28 poena. Daleko iza Ilića po učinku našli su se kapiten Nemanja Stevanović sa 11 i Ivan Perović sa 9 osvojenih poena.
U ekipi Spartaka nije bilo igrača sa dvocifrenim brojem poena. Najbliži dvocifrenom učinku bili su Seizović i Jungić sa po 9 poena.
MOK RADNIČKI – SPARTAK (SUBOTICA)  3:0 (25:21, 25:22, 26:24)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 150
Sudije: Đ. Stevanović, M. Janković
MOK RADNIČKI: Stefanović, Goić 6, Stevanović 11 (20-9), Ilić 28 (42-24, 3 blk), Pantelić (libero), Perović 9, Krstić 4. Nisu igrali: Veljović, Pantović, Živić, Vidović i Matić. Trener: Bojan Dimitrijević.
SPARTAK (SUBOTICA): Milović (libero), Arsenovski 2, Jungić 9, Peić (libero), Saizović 9, Medan, Kecman 6, Tumbas 5 (3 blk), Ilić 7. Nisu igrali: Veselinović, Simić i Dulić. Trener: Igor Žakić.
Odbojkaši Radničkog su se ovim trijumfom vratili u gornji deo tabele, među prvih šest ekipa, gde im je po kvalitetu i mesto.
U 12. kolu kragujevačke odbojkaše očekuje gostovanje aktuelnom šampionu Srbije Vojvodini NS Seme.
M. Pasuljević

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.