Odbojkaši Radničkog pobednici dvanaestog „Giginog memorijala“

Izvor: KGsport.info, 16.Sep.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog pobednici dvanaestog „Giginog memorijala“

Na impresivan način, sa samo jednim izgubljenim setom, odbojkaši Radničkog osvojili su dvanaesti „Gigin memorijal“, turnir koji se održava u čast preminulog odbojkaša Aleksandra Gigovića. Kragujevački klub je drugi put zaredom, ukupno treći u istoriji ovog turnira, prigrabio pobednički pehar i ujedno najavio uspešnu takmičarsku sezonu.
Na ovogodišnjem „Giginom memorijalu“, pored domaćina Radničkog, učestvovale su još ekipe Mladosti iz Brčkog, Jedinstva iz Bijelog >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Polja i Niša. Viđeno je dosta zanimljivih mečeva, tako da je publika mogla da uživa u odličnoj odbojci, uz sećanje na Gigu, momka koji je obeležio jedan period istorije OK Radnički.
U prvom meču turnira Jedinstvo iz Bijelog Polja je posle velike borbe pobedilo Mladost iz Brčkog sa 3:2 i obezbedilo plasman u finale, gde se crnogorskoj ekipi pridružio Radnički, koji je rezultatom 3:1 savladao Niš.
Nakon kraće pauze, usledili su mečevi za plasman. U utakmici za treće mesto, Mladost je posle pet setova uspela da pobedi ekipu Niša sa 3:2.
U velikom finalu Radnički je bez većih problema trijumfovao protiv Jedinstva sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:16) i tako prigrabio pobednički pehar, koji je kapitenu kragujevačkog kluba Nemanji Stevanoviću uručio Nebojša Gigović, otac preminulog Aleksandra i predsednik Skupštine OK Radnički.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je korektor Radničkog Uglješa Ilić, kome je priznanje uručio Dejan Matić, tim menadžer OK Radnički.
Dejan Matić uručuje Uglješi Iliću priznanje za najboljeg igrača turnira
Trener Radničkog Bojan Dimitrijević imao je razloga za zadovoljstvo nakon ovog turnira na kome je njegova ekipa prikazala veoma dobru igru i osvojila prvo mesto u jakoj konkurenciji.
– Postaje već tradicionalno da osvajamo „Gigin memorijal“. Turnir nije bio nimalo lak. Pored nas, učestvovale su još tri veoma dobre ekipe. Tu je Niš za koji nastupaju reprezentativci Kube, zatim nimalo naivna ekipa iz Bijelog Polja, kao i Mladost iz Brčkog, koja nas je pre nedelju dana ugostila i sa kojom smo tada odigrali dve prijateljske utakmice koje smo izgubili. Ono što je bitno, to je da polako dostižemo željeni nivo forme pred početak prvenstva. – ocenjuje Dimitrijević.
Trener Radničkog pohvalio je igrače za odličan intezitet rada tokom pripremnog perioda.
– Momci su bili izuzetno strpljivi i radni u pripremnom periodu. Veliki broj treninga možda je doprineo i povećanom umoru, ali to je potrebno kako bi igrači naučili da treniraju puno i svakodnevno. – dodaje Dimitrijević, koji ne želi da unapred prejudicira o ambicijama kluba u predstojećoj sezoni, ali poručuje:
– Moje mišljenje je da imamo potencijal da budemo iznenađenje prvenstva. Naš prioritentni cilj je da uđemo u mini ligu, a naknadno ćemo razmišljati o plej-ofu. – zaključuje trener Kragujevčana.
Sezona u Super ligi Srbije startuje 28. septembra, a Radnički u prvom kolu dočekuje ekipu Mladog radnika iz Požarevca.
M. Pasuljević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.