Odbojkaši Radničkog „načeli“ branioca trofeja u Kupu Srbije

Izvor: KGsport.info, 01.Nov.2018, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Radničkog „načeli“ branioca trofeja u Kupu Srbije

Prvi meč četvrtfinala Kupa Srbije za odbojkaše između Radničkog i Novog Pazara pripao je kragujevačkom timu, koji je večeras u „Jezeru“ slavio rezultatom 3:1 (25:19, 26:24, 28:30, 25:21).
Ekipa trenera Bojana Dimitrijevića pružila je dobru partiju i zasluženo stekla dva seta prednosti pred revanš u novopazarskom „Pendiku“ krajem meseca.
Predvođeni odmornim Uglješom Ilićem, Kragujevčani su već u prvom setu nagovestili konačan epilog meča u >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << „Jezeru“. Parirali su Novopazarci sve do 15:15, kada su Ilić, Stevanović i drugovi ubacili u veći stepen prenosa i rešili ovaj period igre u svoju korist sa 25:19.
Odlično je Radnički delovao i u drugoj deonici, imao prednost i od šest poena (17:11), pa se činilo da će bez problema uzeti i ovaj set. Međutim, usledio je pad u igri kragujevačkog tima, vezano je nekoliko grešaka, što je branilac trofeja iskoristio da ovaj set uvede u neizvesnu završnicu. Na kraju se ipak sve završilo hepiendom za Šumadince, koji su tako došli do dva seta prednosti.
Treći set doneo je najveću borbu. Ekipe su se tokom čitavog perioda smenjivale u vođstvu, a prvi su do set i meč lopte došli Kragujevčani, ali je nisu realizovali. Potom su gosti u četiri navrata dolazili do set lopte, da bi tek iz petog pokušaja uspeli da je materijalizuju i smanje na 2:1.
Nije izgubljeni treći set demoralisao odbojkaše Radničkog. Naprotiv, motivisao ih je da u četvrti period uđu još jače i odlučnije. Predvođeni tandemom Ilić-Stevanović Kragujevčani su strpljivo čuvali vođstvo, koje se kretalo u opsegu od minimlanih „plus dva“ do maksimalnih „plus četiri“, tako da su i ovaj period igre rešili u svoju korist rezultatom 25:21 za konačnih 3:1 u setovima.
Domaći tim su do pobede predvodili kapiten Nemanja Stevanović sa 19 i korektor Uglješa Ilić sa 17 poena, a odličnu podršku pružili su im večeras izuzetno raspoloženi Nikola Goić sa 13 i Ivan Perović sa 12 osvojenih poena.
U poraženom timu istakao se Marko Vukašinović sa 20 poena, dok Vanja Eremić stao na 17.
MOK RADNIČKI – NOVI PAZAR  3:1 (25:19, 26:24, 28:30, 25:21)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 100
Sudije: Mirko Janković, Savo Kovačević
MOK RADNIČKI: Stefanović 2, Goić 13 (9-7, 6 blk), Veljović, Stefanović 19 (27-18), Ilić 17 (34-17), Pantelić (libero), Perović 12 (22-10), Krstić 6 (3 blk). Nisu igrali: Glavinić, Pantović, Živić, Vidović i Matić. Trener: Bojan Dimitrijević.
NOVI PAZAR: Sretenović, Polimac 1, Eremić 17 (34-17), Daca 2, Zuković (libero), Radosavljević 9, Vukašinović 20 (44-17), Milutinović 7. Nisu igrali: Zoranić, Živanović, Božović, Subotić i Halilović. Trener: Hamza Zatrić.
Revanš meč između večerašnjih rivala trebao bi da bude odigran krajem novembra u novopazarskom „Pendiku“.
Odbojkaši Radničkog nemaju puno vremena za odmor, pošto će već u subotu od 18 časova ugostiti Jedinstvo iz Stare Pazove u utakmici 6. kola Super lige Srbije.
M. P.

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.