Odata počast stradalim Crvenoarmejcima u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 20.Okt.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odata počast stradalim Crvenoarmejcima u Kragujevcu

U borbama za oslobođenje Kragujevca 1944. godine zajedno sa oslobodilačkim snagama Kragujevca i Šumadije, učestvovali su i pripadnici sovjetske Crvene armije. U znak sećanja na 1365 Crvenoarmejaca, koji su poginuli i oslobodili Kragujevac 21. oktobra 1944. godine, položeni su venci na spomen obeležja u Opornici, Varoškom i Paliluskom groblju.

Vence su i ime grada Kragujevca položili predsednik Skupštine grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Miroslav Petrašinović, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine Zoran R. Prokić i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić.

U danima kad se sećamo na žrtve stradale u oktobru 1941. i 1944. godine, polažemo vence i hrabroj Crvenoj armiji koja se borila za oslobođenje Kragujevca i njenih građana. To ne se smeju da zaborave mlade generacije, a sećanje na njih treba bude naša svakodnevica, rekao je Zoran R. Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine.

Vence su položili i predstavnici GO SUBNOR-a, organizacija srpsko-ruskog prijateljstva, političkih partija, akcijaši Kragujevca kao i đaci OŠ “21. oktobar“ zajedno sa svojim gostima iz Moskve.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.