Od kapitala FAM kupovao vile, automobile i nakit

Izvor: Blic, 13.Maj.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od kapitala FAM kupovao vile, automobile i nakit

BEOGRAD - Milo Đurašković, kralj srpskih puteva i vlasnik korporacija „Šer” i „Nibens”, kao i preduzeća za izgradnju puteva Beograd, Niš, Vranje i Kragujevac, uhapšen je juče ujutru u velelepnoj kući u beogradskom naselju Mala Sicilija kod Braće Jerković u opštini Voždovac.

Osim Đuraškovića, uhapšeno je još sedmoro njegovih saradnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a krivičnom prijavom terete se za zloupotrebu tešku 32 miliona evra.

- Đurašković i njegovi saradnici su 2007. kupili 70 odsto akcija kruševačke fabrike za proizvodnju ulja i maziva FAM, da bi u naredne tri godine, simultanim poslovima iz ove firme izvukli 32 miliona evra.

Kapital FAM-a je izvlačen ka ostalim Đuraškovićevim preduzećima, Šeru, Nibensu, a 15 miliona je Đurašković kao dividendu uzeo za sebe, kaže izvor "Blica” iz MUP Srbije.

Novac koji je Đurašković lično podigao, prema saznanjima policije, kralj puteva uložio je u kupovinu stanova, kuća i lokala u Beogradu i na Zlatiboru, u skupocene automobile...

- Đurašković je uhapšen u svojoj kući u beogradskoj Ulici vojvode Vlahovića, koja je obezbeđena kamerama. Unutra je bilo puno dragocenosti, nakita, slika - kaže izvor „Blica”, uz ukazivanje da će se Đurašković i njegovi saradnici naći na udaru finansijske istrage.

On navodi da je novac izvlačen tako što je na osnovu fiktivnih asignacija i sesija, FAM plaćao obaveze ostalih Đuraškovićevih obaveza, ili tako što je FAM otplaćivao kredite Šera i Nibensa.

Opširnije u štampanom izdanju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.