Obuka “Od ideje do posla“ za 28 polaznika

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Maj.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka “Od ideje do posla“ za 28 polaznika

U organizaciji grada Kragujevca i Kancelarije za mlade u saradnji sa Biznis inovacionim centrom, Ekonomskim fakultetom, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Udruženjem “Interaktiv“, u Biznis inovacionom centru od 16. do 25. maja održaće se besplatna obuka “Od ideje do posla“. Za obuku pisanja poslovnog plana, razvijanje, testiranje, održivosti i realizaciju poslovne ideje prijavilo se 28 polaznika koji će nakon seta predavanja dobiti sertifikate. U ime grada polaznike je pozdravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Grad Kragujevac nizom programa i projekata bavi se mladima i na najbolji mogući način pokušava da prevaziđe pitanje nezaposlenosti. Besplatnim obukama koje organizujemo drugu godinu zaredom u saradnji sa relevantnim institucijama i udruženjima želimo da podstaknemo mlade ljude da započnu sopstveni posao, da se što bolje snađu i pozicioniraju na tržištu rada. Sa polaznicima rade stručni i uspešni ljudi u svom poslu i na predavanjima će razgovarati o poslovnim idejama, njihovom razvoju i realizaciji, rekao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika.

Set obuka “Od ideje do posla“ su besplatne i namenjene učenicima završnih godina srednjih škola, studentima i nezaposlenima do 30 godina koji su zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla. Predavanja će održati savetnici Nacionalne službe za zapošljavanje i saradnici Biznis inovacionog centra Kragujevac i profesori Ekonomskog fakulteta.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu aktivno učestvuje u ovakvim i sličnim projektima i zajedno sa partnerima radi na pripremi studenata završnih godina osnovnih akademskih i master studija za tržište rada ali i na predstavljanju neformalnog obrazovanja koje je značajan segment u njihovom profilisanju na tržištu kada završe fakultet, rekao je prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Obuka traje šest dana i sastoji se od tri segmenta - pisanje biznis plana, razvoj poslovne ideje kao i načini finansiranja. Pored teorijskog dela na obukama će biti predstavljene konkretne ideje koje su se razvile u posao. Po završetku obuke, polaznici će imati celokupan uvid u proces kako se jedna ideja razvija, kako se testira i na kraju kako se piše poslovni plan, objasnila je Marija Đoković, koordinator Kancelarije za mlade i dodala da je u planu da se u sledećem periodu održavaju po dve obuke godišnje.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.