Izvor: Kragujevac.rs, 25.Avg.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova flote u JKP “Čistoća“

Gradska vlast rešiće uskoro problem sakupljanja i odvoženja smeća u gradu koji je proizrokovan nedovoljnim kapacitetima JKP “Čistoća“. Reč je o velikom problemu za čije je rešavanje potrebno dosta sredstava - rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić. Umesto 12 do 15 kamiona, koliko bi trebalo da imamo na ulicama, dnevno je angažovano samo četiri, što nije dovoljno da podmiri potrebe grada.

Grad Kragujevac je na osnovu odluke Gradskog veća potpisao memorandum >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << o razumevanju sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj - IBRD na osnovu koga bi trebalo da realizujemo kredit od 2,5 miliona evra za obnovu flote u tom preduzeću - kupovinu 15 kamiona, 2000 kontejnera i cisternu za pranje kontejnera. Realizaciju, s obzirom na komplikovanu proceduru koju propisuje IBRD možemo očekivati krajem godine.

Ukoliko Uprava za javni dug odobri zaduženje i odbornici Skupštine grada daju saglasnost za taj kredit potpisivanje ugovora bi bilo početkom novembra. Nabavkom nove opreme, rekonstrukcijom i racionalizacijom koju planiramo da sprovedemo u tom preduzeću Kragujevac, kazao je Nikolić, više neće imati problem sa smećem u gradu.

Rešavanje problema u “Čistoći“ samo je jedan segment, jer se radi o kreditu u ukupnom iznosu od 15 miliona evra, sa rokom otplate na deset godina, povoljnim grejs periodom i povoljnom kamatnom stopom.

Pet miliona evra predviđeno je za izgradnju nove autobuske stanice i 7,5 miliona evra za krupne investicione projekte. To je nešto što bi, prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, krenulo sa realizacijom tek sredinom naredne godine. Jer, IBRD ulazi u posao tek kada se potpuno reše imovinski odnosi i dobije građevinska dozvola. Zbog toga nije realno očekivati da za sve te projekte pre proleća obezbedimo kompletnu dokumentaciju.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.