Izvor: RTS, 16.Jul.2020, 15:38

Obnavljaju se saobraćajnice u Kragujevcu

Kragujevac je jedan od retkih gradova koji nema zaobilaznice. Celokupan putnički, teretni i tranzitni saobraćaj prolazi gradskim ulicama. U toku je rekonstrukcija dela državnog puta koji sa oko 55 miliona dinara finansira država. Posao bi trebalo da bude završen do 1.avgusta, ali su radovi izazvali velike saobraćajne gužve.
Deonica državnog puta Batočina-Kraljevo prolazi kroz Kragujevac. To je jedan od najfrekventnijih gradskih bulevara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgrađen pre 40 godina. Put povezuje mnoga naselja sa gradskim jezgrom i ovo je njegova prva kompletna rekonstrukcija. Skunut je površinski sloj asfalta, urađna je nivelacija šahtova.

" Izvršena je kompletna nivelacija puta, nadam da će građani da budu zadovoljni," kaže Nikola Miletić, direktor JP  " Putevi Kragujevac ".
Vozači su zadovoljni kvalitetom radova i novim asfaltom, ali smatraju da je rekonstrukcija bulevara sa četiri trake napravila veliku gužvu u saobraćaju.
Putari kažu da se se zbog velike frekventnosti saobraćajnice duge 2,3 kilometra, radovi obavljaju po fazama. Do sada su završene 4, od ulaska u grad iz pravca auto-puta. Još jedna, prema Kraljevu, biće gotova za petnaestak dana.
Nikola Miletić, direktor JP "Putevi Kragujevac " na primedbe građana uzvraća da je ovakva sveobuhvatna  rekonstrukcija neminovna. Smatra i da je  mesec i po dana, koliko će trajati radovi, sasvim prihvatljiv rok za bulevar takvog ranga i obima saobraćaja.
Za grad sa oko 180.000 stanovnika i oko 45.000 registrovanih vozila, rešenje je izgradnja novih saobraćajnica. Do narednog leta, u planu je 10 projekata koji treba da rasterete saobraćaj u gradu. Uz rekonstrukciju postojećih, ,gradiće se nove ulice i severna obilaznica.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.