Obeležen Međunarodni dan porodice

Izvor: Kragujevac.rs, 15.Maj.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Međunarodni dan porodice

Svečanim uručenjem nagrada autorima najboljih literarnih i likovnih radova koji su odgovor na konkurs Gradske uprave na temu “Moja porodica u maju“, grad Kragujevac je obeležio 15. maj, Međunarodni dan porodice. Dobitnike nagrada, roditelje, vaspitače, učitelje, profesore, predstavnike partnerskih institucija koje učestvuju u obeležavanju Međunarodnog dana porodice, u ime grada pozdravila je dr Gordana Damnjanović, član >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Danas je veliki dan za sve porodice, one koje su srećne i one druge, kojima je potrebna pomoć i podrška da se osete stabilnima. Naša obaveza je da, kako pomažemo zdravoj porodici i negujemo čvrste temelje i stabilnost, tako pružimo nadu, sigurnost i bezbednost porodicama koje imaju problema, rekla je dr Damnjanović i istakla da grad Kragujevac ima lepezu različitih usluga u oblasti zdravstva i socijalne zaštite za podršku i pomoć takvim porodicama. Zahvaljujući se na podršci saradnicima, partnerima i partnerskim institucijama koje poklanjaju veliki značaj pitanjima porodice i ovom velikom danu Gordana Damnjanović je čestitala ovogodišnjim dobitnicima.

Inicijativu za obeležavanje Međunarodnog dana porodice pre sedam godina pokrenulo je Savetovalište za brak i porodicu koje funkcioniše u okviru Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“. Iz godine u godinu sve je veći broj ljudi koji nas podržavaju u našim aktivnostima jer nas spaja zajednički cilj a to je promovisanje porodice i porodičnih vrednosti, rekla je Gordana Petronijević, rukovodilac Svetovališta i podsetila da je ovo godina međugeneracijske solidarnosti te da su podjednako važni svi članovi porodice.

U okviru priprema za obeležavanje Međunarodnog dana porodice, grad Kragujevac je raspisao Konkurs za najbolje literarne i likovne radove i ove godine je pristiglo 437 likovnih i 42 literarna rada a učestvovali su predškolci iz ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“, vrtića “Čili Vili“ i “Autić“ i učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. U svakoj kategoriji nagrađeno je po pet radova, a nagradu za najbolji likovni rad u kategoriji predškolaca dobila je Dora Aleksić iz vrtića “Naša radost“. Prvo mesto u kategoriji od prvog do četvrtog razreda pripalo je Jovani Rašković, učenici trećeg razreda OŠ “Živadinka Divac“, dok je u kategoriji đaka od petog do osmog razreda nagrađen rad Danice Filipović, učenice šestog razreda OŠ “Sveti Sava“.

Dobitnicima nagrade su uručile dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća i Gordana Petronijević, rukovodilac Savetovališta za brak i porodicu, a zajednička nagrada je jednodnevni izlet porodica svih dobitnika u organizaciji GTO Kragujevac. Direktorka organizacije Snežana Milisavljević, podsetila je da će izlet početi upoznavanjem grada sa turističkim vodičem, posetom manastira Lipar a da će na seoskom domaćinstvu “Kočin konak“ uživati u šumadijskim specijalitetima, pričama, običajima i igrama iz tog kraja.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.