OPREZ: Muškarac traži slike golišave dece na društvenim mrežama!

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2018, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: Muškarac traži slike golišave dece na društvenim mrežama!

Fondacija "Tijana Jurić" upozorava roditelje na opasnost sa interneta FONDACIJA "Tijana Jurić" dobila je nekoliko prijava za osobu koja na društvenim mrežama traži fotografije golišave dece. Ta osoba se, kako saopštavaju iz ove Fondacije, predstavlja kao Marko Rosić iz Kragujevca, i bez obzira na to da li je reč o lažnom profilu ili ne, nesumnjivo je da ima loše namere. Slučaj je prijavljen policiji. Fondacija zato upozorava roditelje da se ne upuštaju u komunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa ovom osobom, a ukoliko dobiju poruku, da je sačuvaju kao dokazni materijal za policiju. Pročitajte još - Bilbordima se nastavlja kampanja Fondacije "Tijana Jurić" - Ne smemo dozvoliti da ovakvi monstrumi, koji otvoreno pokazuju svoje pedofilske sklonosti, dođu u kontakt sa našom decom i treba ih na vreme sankcionisati - navode u Fondaciji "Tijana Jurić", dodajući da će oni svaku prijavu uznemirujućeg sadržaja analizirati, a građane koji im se obrate uputiti na Odeljenje visokotehničkog kriminala ili na Ministarstvo telekomunikacija i broj nacionalnog kol-centra 19833, otvorenog za bezbednost dece na internetu. JAVNA OBJAVA FONDACIJA će, kako najavljuju, svaku prijavu koja upućuje na nezakonite radnje seksualne konotacije prema deci, prosleđivati medijima da objave.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ANKETA Da li vodite računa kakve fotografija svoje dece objavljujete na internetu?

Izvor: Blic, 03.Okt.2018, 11:29

Fondacija "Tijane Jurić" stalno upozorava i decu, ali i roditelje o opasnostima koje vrebaju na internetu, pa su tako podigli javnost na noge alarmirajući da na društevnim mrežama ne treba objavljivati slike nage dece. Pitamo vas, da li vodite računa o ovome?

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.