Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 19:00

Novi poraz Kragujevčana, Kabel nije iskoristio poklon

Lider bez trijuma na poslednje četiri utakmice, pobede upisali i fudbaleri Zemuna i Sremske Mitrovice

Kragujevački Radnički 1923 je do 23. kola dominirao u Prvoj ligi Srbije, ali je ušao u krizu. Puleni Aleksandra Linte su na poslednja četiri susreta osvojili samo bod, danas su poklekli na gostovanju protiv ekipe Žarkova (0:2).

U prvom delu sezone na stadionu Čika Dača u srcu Šumadije Radnički je slavio posle velike borbe sa 3:2. Puleni nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trenera kragujevačkog prvoligaša Dejana Nikolića su se i ovoga puta pokazali kao nezgodan rival, pa su uspeli da upišu i trijumf. Žarkovo ima 11 bodova manje od lidera, još uvek je daleko od borbe za plasman u najviši rang, ali je danas dokazao da ima i više nego dovoljno kvaliteta da pomrsi račune timovima koji već kuju superligaške planove poput Radničkog. Ekipa Aleksandra Linte je i dalje u dobroj poziciji da se domogne elitnog ranga, ima tri boda više od drugoplasiranog Kabela, ali bi trećeplasirana Kolubara u slučaju pobede protiv Grafičara (ponedeljak, 19.00) mogla da im priđe na samo četiri boda razlike.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi posle pet minuta igre u nastavku domaći igrači stigli do prednosti preko Delevića. Nade Radničkog da može do bodova ugasio je Aleksandar Stevanović u samom finišu utakmice, mrežu Kragujevčana zatresao je u 83. minutu.

16.00: (2,65) Loznica (2,95) IMT (2,75)

Kabel nije iskoristio kiks Kragujevčana, propustio je priliku da lideru priđe na samo bod zaostatka. Novosađani su remizirali u Čačku sa ekipom Borca (1:1) i tako ostali tri koraka iza lidera.

Kabel je posle poraza od Dubočice na startu prolećnog dela sezone vezao devet utakmica u kojima nije završio na kolenima, ali protiv Borca je uspeo da dođe samo do boda. Moglo je da bude i drugačije, kako su Čačanima imali prednost od sredine prvog poluvremena, ali je u drugol delu gol vredan boda postigao Novaković. Borac je posle četvrtog uzastopnog remija deveti na tabeli sa 34 boda, samo jednim više od Trajala, koji je prvi ispod crte.

Borac je bio bolji rival u prvom poluvremenu, stigao je do prednosti u 25. minutu preko Ratkovića, ali je do kraja prvog dela igre imao još nekoliko prilika da uveća prednost. Gosti su se probudili u nastavku, krenuli svim silama po izjednačenje, da bi u 75. minutu Slobodan Novaković poravnao rezultat.

PRVA LIGA SRBIJE - 27. KOLO

Nedelja

Borac - Kabel 1:1 (1:0)

/Ratković 25 - Novaković 75/

Trajal - Sremska Mitrovica 0:2 (0:1)

/Janković 42, Petrović 90/

Žarkovo - Radnički 1923 2:0 (0:0)

/Delević 50, Stevanović 83/

Zemun - Radnički Pirot 2:1 (0:1)

/Mijailović 57, Krizan 90 - Milošević 22/

Ponedeljak

16.00: (2,65) Loznica (2,95) IMT (2,75)

16.00: Železničar Pančevo - Dinamo Vranje

16.00: Jagodina - Dubočica

16.00: Budućnost Dobanovci - Sloga Kraljevo

19.00: Kolubara - Grafičar

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.