Novi gradski derbi košarkašica: Borba za pol poziciju (nedelja, 15.30h)

Izvor: KGsport.info, 03.Mar.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi gradski derbi košarkašica: Borba za pol poziciju (nedelja, 15.30h)

Detalj sa prethodnog derbija

Drugi ovosezonski gradski derbi između košarkašica ŽKK Radničkog i KŽKK Radničkog 2016 na programu je u nedelju, 4. marta od 15 časova i 30 minuta u hali „Gordana Goca Bogojević“. Ovaj susret mogao bi da donese odgovor na pitanje koja će od ove dve ekipe sa prve pozicije u razigravanje za Prvu žensku ligu Srbije.
Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, oba kragujevčka kluba nalaze se u samom vrhu tabele Druge lige >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Jug B. Radnički 2016 čvrsto drži lidersku poziciju sa svih šesnaest pobeda, dok ŽKK Radnički ima samo jedan poraz, i to upravo protiv gradskog rivala u pređašnjem odmeravanju snaga. Obe ekipe ciljaju prvo mesto pred razigravanje za popunu Prve ženske lige Srbije, gde će se naći četiri prvoplasirane ekipe iz obe južne grupe drugoligaškog karavana.
Formalni domaćin predstojećeg derbija je ŽKK Radnički. Ekipa koju sa klupe predvodi trener Nenad Milovanović želi da se revanšira gradskom rivalu za poraz u prvom delu sezone (49:59) i da u predstojeći plej-of uđe sa što bolje pozicije.
Trener Radničkog poručuje da će njegov tim dati sve od sebe da iznenadi vodeću ekipu na tabeli i upiše novu prvenstvenu pobedu.
– Spremamo se dobro za nedelju. Imamo probleme sa sitnim povredama par igračica, ali se nadam da će sve biti zdrave za derbi i da ćemo biti u punom sastavu. Očekujem veliku borbu mojih igračica svih četrdeset minuta, posebno u odbrani. Poznajemo dobro rivala, tako da ne može biti iznenađenja. Radnički 2016 je bez poraza, tako da su blagi favoriti u ovom derbiju i pobeda im je preko potrebna zbog bolje situacije u plej-ofu. Sa druge streane, mi nemamo šta da izgubimo, pa očekujem da ćemo biti opušteniji nego u prvom derbiju, prvenstveno u šutu. Ukratko, ko bude pametniji, odneće pobedu – rekao je Milovanović.

Svoju računicu imaju i u taboru „mlađeg“ Radničkog. Izabranice Vesne Despotović su ove sezone nemilosrdno „samlele“ sve svoje protivnike u ovom rangu takmičenja i sa opravdanim optimizmom gledaju na predstojeći plej-of, preko koga će pokušati da izbore plasman u Prvu ligu Srbije. Pre toga, potrebno je po drugi put u sezoni savladati gradskog rivala i osigurati prvo mesto na tabeli.

Vesna Despotović očekuje dobru utakmicu i veruje u kvalitet svojih devojaka.
– Nadam se da ce utakmica biti jedan lepi praznik košarke i fer pleja. Verujem u svoje devojke i znam da će dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Volela bih da tribine hale „Gordana Goca Bogojević“ budu pune jer ovo je trenutno najbolje što ženska košarka ima u Kragujevcu. – poručila je Vesna Despotović.
Sudeći po prethodnom duelu ova dva kluba, očekuje se zavidna poseta publike i dobra atmosfera, koja bi predstavljala izuzetan šlagvort za jednu lepu košarkašku predstavu u Velikom parku.
M. P.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.