Nova pobeda Kragujevčana

Izvor: Mondo, 14.Sep.2012, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Kragujevčana

Radnički se plasirao u finale međunarodnog turnira u Kumanovu.

Pobednička serija Radničkog iz Kragujevca se nastavlja. Ekipa trenera Miroslava Nikolića savladala je Rabotnički iz Skoplja u polufinalnoj utakmici međunarodnog turnira koji se igra u Kumanovu, 83:77 (23:20, 22:18, 23:19, 15.20).

Teriko Vajt je bio glavna pokretačka snaga Kragujevčana, upravo zahvaljujući ovom igraču Radnički je vodio 45:38 na poluvremenu. Amerikanac je ubacio 21 poen i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obezbedio ekipi lepu zalihu za nastavak meča.

Vajtu je podršku u preostale dve četvrtine pružio ostatak tima, Marković, Borisov, Vorington, Dragojlović. Imali su Kragujevčani jedanaest poena viška na početku poslednje deonice, ali je ovu prednost borbena ekipa iz Skoplja uspela da smanji na samo pola koša zaostaka. Dve trojke Sinoveca i Borisova vratile su višak na stranu srpskog predstavnika koji je sa serijom 10:2 upisao novi trijumf u pripremnom periodu.

Najkorisniji, ujedno i najefikasniji pojedinac Radničkog bio je Vajt (23) a prate ga Borisov (15) i Marković(11). U strelce su se još upisali i Birčević(8), Sinovec, Vortington i Emening (po 6), Dragojlović (5), Jović (2) i Krstović (1). Na parket nisu izlazili Mijatović i Milosavljević.

U finalu turnira i borbi za prvi trofej u predsezoni, u nedelju, Radnički će igrati sa boljim iz duela Kumanova i Vojvodine.

(MONDO, foto: kk radnički)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.